Supă cremă de dovlecel (zucchini) cu usturoi – rețeta dietetică fără cartofi sau smântână
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Supă cremă de dovlecel (zucchini) cu usturoi – rețeta dietetică fără cartofi sau smântână5 (1)

Supă cremă de dovlecel (zucchini) cu usturoi – rețeta dietetică fără cartofi sau smântână. Cum se face supa cremoasă cu dovlecei, ceapă verde și usturoi? Cea mai fină supă cremă de dovlecei de post, vegană. Rețete cu dovlecei. Rețete de supă cremă.

Sunt mare amatoare de dovlecei și îi gătesc în nenumărate feluri (rețetele le găsiți aici). Supa cremă de dovlecel cu usturoi și ceapă verde este fină, gustoasă, ieftină și dietetică. Da, are calorii puține deoarece nu am adăugat carbohidrați (cartofi, orez) sau grăsimi (smântână). Practic am folosit doar 2 linguri de ulei pentru a prepara cca. 3 L de supă cremă. Această cremă de dovlecei poate fi un fel de post (vegan) dacă se renunța la fulgii de parmezan pentru decor. Aceștia pot fi înlocuiți cu crutoane de pâine sau cu chipsuri din dovlecel (la cuptor). Supa este și pe gustul celor mici, chiar și al bebelușilor care sunt în faza de diversificare.

Mai demult am făcut o altă supă cremă de dovlecei pe care am îngroșat-o cu orez fiert, smântână dulce și am garnisit-o cu crutoane și chipsuri de dovlecel. Rețeta ei o găsiți aici. De data aceasta am vrut să mai „tai” din carbohidrați și grăsimi și am decis să prepar o supă cremă de dovlecel fără adaos de orez, cartof sau smântână dulce.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 6 porții bune de supă cremă de dovlecei. Prepararea supei este foarte facilă și rapidă. Fiica mea (care este studentă în Olanda) a făcut supa iar eu doar am fotografiat-o.

Supă cremă de dovlecel (zucchini) cu usturoi – rețeta dietetică fără cartofi sau smântână

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 45 minute

Ingrediente:



 

Cum se face o supă cremă de dovlecel (zucchini) cu usturoi – rețeta dietetică fără cartofi sau smântână?

Ingrediente pentru supa cremă de dovlecei

Am pregătit dovleceii, usturoiul, ceapa verde și pe cea uscată. Puteți folosi și dovlecei verde deschis pe care va trebuie să-i decojiți deoarece, adesea, coaja lor este amară. La cei cu coaja verde închis (zucchini) nu este cazul. De asemenea, puteți folosi doar ceapă verde.

Am tăiat cepele în bucățele mari. Am feliat 3-4 căței de usturoi.

Am spălat dovleceii și i-am tăiat în cuburi mari.

Mod de preparare supă cremă dietetică cu dovlecei, usturoi și ceapă verde

Am ales o oală (de cca. 4 L) în care am pus la călit ceapa și usturoiul în 2 linguri de ulei. Am adăugat un praf de sare și am sotat legumele (la foc mediu spre mic) până ce au devenit sticloase, fără să se rumenească.

Apoi am stins totul cu 2 L de apă caldă și am adăugat cuburile de dovlecel. Am completat cu 1 linguriță rasă de sare. Am mărit flacăra și am așteptat ca supa de dovlecei să ajungă la fierbere.



Am lăsat supa la fiert cca. 20 de minute sau până ce dovleceii s-au înmuiat. Ideea e ca ei să rămână verzi, nu să se facă maronii (spălăciți).

Cum se pasează (cu blenderul de mână) supa cremă de dovlecei?

Am tras oala cu supă de dovlecei deoparte și, după vreo 5 minute de răcorire, am trecut la pasarea ei cu blenderul de mână.

Bineînțeles că, dacă folosiți dovlecei verde deschis, culoarea finală a supei va fi mai puțin intensă.

Chiar dacă supa cremă de dovlecel nu conține cartofi sau smântână, iată că textura ei finală este exact cea care trebuie: este consistentă și cremoasă. Am gustat-o de sare și era ok.

Servire supă cremă de dovlecel (zucchini) cu usturoi – rețeta dietetică fără cartofi sau smântână

Dacă e să păstrăm linia vegană (de post) atunci vă recomand să garnisiți supa cremă de dovlecel cu crutoane de pâine (simple sau cu usturoi). Vă las aici rețeta crutoanelor de casă.



Tot de post sunt și chipsurile din dovlecei (la cuptor) – rețeta aici. Cu ele puteți garnisi această minunată supă cremă.

Eu am decis să garnisesc bolurile cu supă cremă cu fulgi de parmezan și verdețuri: pătrunjel și cepșoară (chives, Schnittlauch, ciboulette).

Supa de dovlecei cu ceapă verde și usturoi este lejeră, fină, cremoasă și extrem de gustoasă!

Iată cum se poate prepara o supă ieftină și dietetică de vară! Să știți că este foarte gustoasă și rece, de la frigider!

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această supă cremă dietetică de dovlecei și că veți testa rețeta noastră!

Aici găsiți mai multe rețete de supă cremă din diferite legume.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]