Supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor – rețeta de post sau cu parmezan
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor – rețeta de post sau cu parmezan0 (0)

Supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor – rețeta de post sau cu parmezan. Cremă de legume rădăcinoase coapte la tavă. Supă cremă din legume rădăcinoase (morcov, pătrunjel, țelină, păstârnac). Rețete de post. Rețete de supe cremă.

Am făcut această supă cremă de legume coapte la fiica mea, în Olanda (unde studiază). E mare amatoare de supe cremă și le face destul de des. Am salvat de la aruncare mai multe legume rădăcinoase care zăceau în lada micului ei frigider și ocupau degeaba spațiul. Rezultatul a fost unul wow! O supă cremoasă, catifelată, cu arome intense de legume caramelizate și gust divin!

Noi am mâncat-o garnisită cu crutoane simple și fulgi de parmezan. Supa nu conține lactate (smântână) așa că este potrivită celor care țin post sau dietă vegană. Normal că, în acest caz, se renunță la brânza de la final.

Avem deja publicată rețeta clasică de supă cremă de legume (fierte) care poate fi adaptată în funcție de sezon. O găsiți aici.

De data aceasta am folosit preponderent legume rădăcinoase și ceapă (fără cartof): morcovi, rădăcini de pătrunjel, păstârnac și de țelină. Le-am aromatizat cu chimen dar puteți alege și alte plante aromatice: cimbru, oregano etc.



Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 8 porții de supă cremă cu legume coapte și caramelizate la cuptor.

Supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor – rețeta de post sau cu parmezan

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 25 minute

Timp Total: 1 ora 25 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor – de post sau cu parmezan?

Ingrediente pentru supă cremă cu rădăcinoase coapte

Am curățat și spălat rădăcinoasele și ceapa.

Cum se coc și caramelizează la cuptor legumele rădăcinoase pentru supa cremă?

Am făcut o tavă de legume coapte și caramelizate așa cum am descris aici – vezi rețeta pe larg. Ideea este ca legumele să fie bine rumenite și să aibă porțiuni caramelizate intens. Acest proces de coacere și rumenire concentrează aromele și gusturile legumelor și le dă un plus de savoare. Reacția Maillard de caramelizare a zaharurilor este responsabilă de gustul și aromele deosebite! De aceea ne plac fripturile bine rumenite sau pâinile coapte corect, cu coajă aurie-brună. Puteți coace legumele cu 1-2 zile înainte și le păstrați la rece.

Mod de preparare supă cremă cu legume rădăcinoase coapte la cuptor

Am transferat legumele coapte într-o oală de cca. 3 L.



Am turnat cca. 1,5 L de apă peste legumele rădăcinoase caramelizate și am așezat oala pe foc. Le-am lăsat să fiarbă cam 10 minute.

Am pregătit o conservă de roșii. Eu am folosit passata groasă de la Mutti care are și adaos de usturoi. Puteți folosi orice conservă de roșii vă place și să adaugați suplimentar un cățel mic de usturoi.

După vreo 10 minute de fierbere am pus roșiile în oala cu supă de legume. Ce arome faine am bucătărie!

Am mai lăsat totul la fiert alte 15 minute ca să mai scadă un pic lichidul.

Cum se pasează supa cremă de legume coapte?

Am stins focul și am tras oala deoparte. După vreo 10 minute de răcorire am pasat totul cu blenderul de mână. Am gustat de sare și am corectat asezonarea cremei. Ce faină e această supă cremă de legume coapte!! Dacă vi se pare prea groasă o mai puteți dilua cu apă fiartă.



Servire supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor – rețeta de post sau cu parmezan

La masă! Fiecare a primit câte un bol cu supă cremă de legume garnisită cu cepșoară verde tocată (sau pătrunjel) și crutoane (felii crocante de pâine).

Cine a dorit și-a presărat câțiva fulgi de parmezan peste supa cremoasă. Merg grozav de bine!

Iată cât de ușor se face o supă cremoasă și gustoasă perfectă pentru zile reci de toamnă și iarnă! Restul de supă se păstrează 3-4 zile la frigider. Poate fi reîncălzită cu ușurință pe aragaz la microunde.

Tot la fiica mea (în Olanda) am făcut supă cremă de ciuperci cu cartofi – rețeta aici.

Sau supă cremă de morcovi cu ardei copți și bacon crocant – rețeta aici.



Sau supă cremă de legume cu perișoare – rețeta aici.

O altă supă cremoasă grozavă este cea cu legume și pui – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această supă cremă de legume coapte și caramelizate la cuptor și că veți testa rețeta noastră!

Aici găsiți mai multe rețete delicioase de supă cremă: de cartofi, de ciuperci, de praz, de conopidă sau broccoli, de ceapă, de cașcaval, de țelină, de sparanghel etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]