Supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian0 (0)

Supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian. Cum se fac perișoarele fragede, pufoase, rotunde, egale? Rețeta de supă cu perișoare cu passata de roșii, usturoi, ciuperci, busuioc, oregano. Rețete de supă cremă. Rețete cu carne tocată. Rețete cu ciuperci.

Am făcut această supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci în mica bucătărie compactă a fiicei mele care este studentă în Olanda. De fiecare dată când o vizitez am ocazia și plăcerea să gatesc pentru mai mulți prieteni și colegi de-ai ei din campus. Vă dați seama că toți mă așteaptă cu drag de fiecare dată Sunt copii de toate națiile: olandezi, nemți, lituanieni, estonieni, ruși, maghiari etc. În alte dăți le-am făcut ardei umpluți, musaca de cartofi, langoși, papanași, clătite sau chiar un ceaun mare cu gulaș cu cartofi (la foc în aer liber) – rețeta aici.

De data aceasta am vrut să „lichidez” diferite ingrediente pe care le avea fiică-mea prin frigider sau cămară ca să nu rămână acolo în timpul vacanței de vară. Așa că am cumpărat doar niște carne tocată și am conceput cu ea această supă cremoasă cu perișoare. Deoarece avea o sticlă începută de passata de roșii precum și un borcan de ciuperci feliate am zis să merg spre zona italiană de gust și aromă. Astfel am ales să pun și usturoi, busuioc și oregano. Tare bună a ieșit supa!

Am inversat ordinea de gătire. Am făcut niște perișoare foarte moi și fragede pe care le-am fiert separat iar cu apa respectivă am făcut apoi supa cremă de legume. Agentul de îngroșare al acesteia poate fi reprezentat de orez sau de cartofi (ceva cu amidon). După ce-am pasat supa de legume am pus perișoarele fierte în ea.

La o ciorbă clasică de perișoare (unde legumele și zarzavaturile nu se pasează) procedez învers: fierb perișoarele la final direct în oala cu ciorbă. Rețeta aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 9-10 porții de supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci.



Supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 60 minute

Timp Total: 2 ore

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian?

Cum se fac perișoarele fragede și pufoase pentru supă cremă?

În primul rând am pus la fiert cca. 4 L de apă cu 1 linguriță de sare într-o oală încăpătoare. În ea voi fierbe mai încolo perișoarele.

Am pus carnea tocată într-un castron potrivit împreună cu oul crud, sare și piper din belșug. Am curățat și spălat ceapa verde. Iarna folosim ceapă veche.

Am adăugat peste carne feliile de pâine înmuiate și stoarse și ceapa tocată. Am frământat totul bine cu mâinile astfel încât să obțin o compoziție omogenă de perișoare.

Am porționat cu lingura cca. 25 de perișoare măricele pe care le-am rotunjit în palmele umezite cu apă. Tare faine au ieșit! Le-am făcut mai mari decât pe cele clasice și au avut diametrul de cca. 3,5-4 cm.



Fierbere perișoare fragede pentru supa cremă

Între timp apa din oală a ajuns la fierbere așa că am pus în ea perișoarele. Apoi am redus focul la mediu și le-am lăsat să clocotească încet timp de vreo 10-12 minute. Am cules spuma formată la suprafață și am aruncat-o.

Cu ajutorul unei spumiere am scos perișoarele fragede din apă, le-am scurs bine și le-am mutat într-un castron. Puteți să le puneți și pe o tavă ca să nu stea unele peste altele și să nu se strivească. Le-am acoperit lejer cu o folie alimentară ca să nu se usuce la suprafață.

Am tras oala deoparte. Apa rămasă de la fierberea perișoarelor este baza supei cremă de legume cu ciuperci, roșii, usturoi și ierburi italienești. Este o zeamă faină și aromată de carne. Înainte de a o folosi o voi strecura ca să scap de micile fragmente de proteine coagulate care plutesc în ea.

Ingrediente pentru supa cremă de legume cu perișoare fragede, ciuperci și roșii – în stil italian

Iată cele necesare supei cremă de legume în stil italian: morcovii, felia de țelină, ceapa, usturoiul, ciupercile și passata de roșii. Puteți folosi și roșii cubetti la conservă deoarece oricum totul va fi pasat la final. Dacă aveți ciuperci proaspete atunci le tăiați în felii mai groase sau sferturi.

Din același motiv nu mi-am bătut capul cu tăiatul restului legumelor/zarzavaturilor. Ideea este ca bucățile să fie oarecum egale ca să fiarbă deodată. Aici vedeți morcovii feliați în rondele groase, țelina și ceapa în cuburi. Usturoiul l-am feliat și l-am pus deoparte.



Mod de preparare supă cremă de legume cu roșii, ciuperci și perișoare fragede

Într-o altă oală (de cca. 5-5 L) am pus la călit legumele și zarzavaturile în 2 linguri de ulei, la foc mic și cu capac. Am amestecat ocazional. După vreo 5 minute am adăugat ciupercile (scurse de zeamă) și am continuat călirea.

Am pus în final și usturoiul feliat și am turnat supa de carne strecurată (rămasă de la fierberea perișoarelor). Tot acum am pus și orezul spălat și scurs. Dacă folosiți cartofi atunci îi decojiți, spălați și tăiați în cuburi potrivite și îi puneți în oală.

Am adus totul la fierbere și am lăsat supa să fiarbă vreo 20 de minute la foc mic, fără capac. Spre final am pus în ea passata de roșii precum și frunze proaspete de busuioc și oregano uscat. Am verificat dacă orezul este fiert.

Gata! Am stins focul și am tras oala cu supă deoparte. Ce arome faine are!!

Cum se pasează o supă cremă de legume cu roșii, ciuperci și usturoi?

Nu mi-a rămas decât să transform „ciorba” de mai sus într-o supă cremă folosind blenderul de mână.



În final am pus perișoarele în crema obținută și totul este gata de servire.

Servire supă cremoasă cu ciuperci, roșii, busuioc, usturoi și perișoare

Această supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian se servește imediat, cât este fierbinte. Eu am calculat cam 3 perișoare/porție și am decorat bolurile de supă cu frunze proaspete de pătrunjel verde. Nu e greșit dacă puneți și câțiva fulgi de parmezan deasupra deoarece se potrivesc perfect.

Supa cremă este foarte aromată și gustoasă, are consistență perfectă (nici prea fluidă, nici prea groasă) iar perișoarele sunt extra fragede și moi. O combinație reușită „încropită” din ce am avut la îndemână Copiii au fost foarte încântați de această supă iar bolurile au fost efectiv linse până la ultima picătură.

Dacă sunteți amatori de perișoare foarte moi și fragede atunci vă recomand și rețeta de perișoare de pui în sos de legume cu smântână – vezi aici.

Vă las și rețeta simplă de supă cremă de legume – vezi aici.



Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această supă cremă de legume cu perișoare, roșii și ciuperci – în stil italian – și că o veți testa în curând!

Aici găsiți mai multe rețete de supe cremă: de ciuperci, cu legume și pui, de broccoli, de conopidă, de sparanghel, de cartofi etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]