Supa crema de legume. Supa crema de legume, reteta simpla. Supa crema de legume reteta de post. Supa crema de legume sanatoasa.
Ce legume se pun in supa crema de legume? cum se face supa crema de legume? Supa crema de legume dietetica.
Supa crema de legume simpla – reteta de post – este o supa cu textura fina, cremoasa, din legume pasate.
Este sanatoasa, gustoasa, hranitoare, o reteta ce se face usor si rapid.
Este 100% mai buna daca o faceti voi decat oricine altcineva.
In preparatul final se vor regasi doar ingredientele care va plac. Veti folosi reteta mea ca sursa de inspiratie si o veti adapta gusturilor voastre.
Este ideala pentru orice dieta, pentru meniul copiilor de orice varsta, un preparat in care savoarea legumelor nu are nevoie de alte ingrediente pentru a fi pusa in evidenta.
Supa crema de legume simpla servita cu crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau in zilele in care iti doresti un meniu usor.
Partea buna la aceasta reteta de supa crema de legume simpla – de post – este ca nu aveti nevoie neaparat de ingrediente fixe.
Puteti folosi legumele preferate, dar cu cat varietatea acestora este mai mare, cu atat va fi rezultatul final va mai savuros.
Nua veti nevoie de smantana sau alte produse ce inlocuiesc smantana. Legumele simple pasate sunt suficiente pentru un gust foarte bun.
Imi place ca este fel de buna si a doua zi. Puteti face o cantitate mai mare si congelati, astfel incat in zilele in care nu aveti timp sa gatiti sa stiti ca aveti un backup.
Consistenta o puteti face exact cum va place: mai groasa, potrivita sau mai lichida.
Supa crema de legume
Noua ne place ca supa crema de legume simpla sa aiba consistenta potrivita, nici foarte groasa ca un piure, dar nici prea lichida.
Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de supa de post atunci apasati aici si veti gasi colectia mea. Toate retetele de post le gasiti daca apasati aici.
Reteta pe care v-o propun azi este ieftina, o poate face orice incepator in ale bucatariei si este potrivita pentru orice anotimp.
Eu am folosit cimbru uscat, dar vara puteti pune cimbru proaspat sau puteti folosi alte verdeturi (busuioc, maghiran, oregano) sau amestecuri de ierburi uscate (oregano, ierburi de Provence).
In plus, daca va plac condimentele puternice, incercati boia afumata sau pudra de curry.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru supa crema de legume simpla (de post).
Ingrediente
supa crema de legume- reteta de post:
1 ceapa medie-mare
1 bucata praz subtire
1 tija apio
1 catel mare de usturoi
3 morcovi medii
1/2 radacina pastarnac
1 felie telina
2 cartofi medii
1/2 ardei gras rosu
1 dovlecel mic (200g)
1 lingurita varfuita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri ulei
Pentru servire
Crutoane de paine
Cum se face supa crema de legume- reteta de post
Va las pentru inceputul modul de preparare in varianta video:
Iata si explicatiile scrise pentru supa crema de legume simpla – reteta de post:
Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele la indemana, apoi am curatat, spalat si tocat legumele in bucati medii, ca sa se gateasca mai rapid.
Partea alba de la praz am taiat-o rondele mai groase. Ceapa am taiata-o julien. Felia de telina in cuburi medii. Morcovii rondele, apoi tija de apio in felii medii.
Dovlecelul l-am taiat in rondele. Radacina de pastarnac in rondele.
Am taiat si ardeiul, apoi cartofii.
Am incins uleiul direct in oala in care voi pregati supa. Am calit ceapa si prazul in jur de 1 minut.
Am adaugat morcovul, apoi, telina, pastarnac si ardeiul si am mai calit 3 minute la foc mic spre mediu.
Am turnat 2 l de apa calda. Am asezonat cu sare, piper si cimbru. Am pus si un catel de usturoi.
Am lasat sa fiarba in jur de 10 minute. Am adaugat feliile de dovlecei si cartofii si am mai lasat inca 15 minute pe foc.
In acest timp am pregatit crutoanele. Am indepartat coaja de paine si ai am taiat feliile in cuburi.
Le-am pus in tava de copt, le-am stropi cu putin ulei de masline, am presarat sare si cimbru, am amestecat pentru a se omogeniza, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 minute.
Cand legumele s-au fiert am oprit focul. Am scos din oala in jur de 400-500 ml zeama, pe care o voi congela si o voi folosi la alte preparate.
Am pasat legumele cu zeama ramasa.
Supa crema de legume este consistenta, dar nu groasa ca un piure.
Este o reteta simpla, ieftina, usor de pregatit si foarte gustoasa. Puteti pune si putin patrunjel verde pentru decor sau gust.
Sper ca o veti incerca si voi, caci aveti nevoie doar de legume.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.