Supa de dovleac cu curry si cocos. Supa crema de dovleac cu tenta asiatica. A venit toamna, vremea supelor calde. Supa crema de dovleac o fac de cateva ori in fiecare toamna, la comanda repetata a fiicei mele. Pana acum am facut-o simplu, cu praz calit in unt, cuburi de dovleac si smantana pentru gatit. De data aceasta am ales o alta reteta, mai condimentata si mai parfumata, cu iz asiatic de turmeric si nuca de cocos.
Am avut in casa un dovleac fain si oranj, ca un soare la apus. Parca iradia lumina pe blatul negru al bucatariei! Hai sa-i fac fetei o surpriza si sa o astept cu o supa cremoasa si calda cu crutoane din paine fara gluten cu seminte de dovleac, ceapa deshidratata si parmezan, stropite cu ulei verde si parfumat de dovleac. Painea aceasta minunata am facut-o in cadrul concursului-proiect organizat de Ruxandra de la Gourmandelle Lifestyle Blog impreuna cu compania Nutrient Solutions care ofera spre vanzare produse alimentare FARA GLUTEN, fabricate de renumita firma Dr. Schär.
Reteta painii impletite cu seminte de dovleac, ceapa prajita deshidratata si parmezan o gasiti aici. Am preparat-o folosind faina speciala fara gluten Bread Mix (Mix B).
Este o supa foarte rapida care se face in 30-40 de minute. Nu este pretentioasa sau complicata.
Supa de dovleac cu curry si cocos
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp Total: 40 minute
Nu conteaza cum se taie legumele pentru ca oricum vor fi mixate ulterior. Important este sa fie oarecum la aceleasi dimensiuni ca sa fiarba deodata. Dovleacul fierbe si se inmoaie foarte repede. Am tocat mare ceapa si usturoiul si in cuburi dovleacul si cartofii cruzi (decojiti).
Am ales o oala de 3L si am asezat in ea ceapa si usturoiul impreuna cu untul si uleiul de masline. Le-am dat un praf de sare si le-am calit la foc mediu pana au devenit sticloase (nu am rumenit).
Am adaugat desupra cuburile de cartof si pe cele de dovleac si am condimentat totul cul sare, piper, ardei chili si pudra curry. Supa de dovleac cu curry si cocos va avea o aroma grozava!
Am amestecat bine in oala si am adaugat si nuca de cocos rasa. Am stins totul cu 2 L de apa calda si am lasat sa ajunga la fierbere.
Dupa 30 de minute de fierbere la foc mediu am testat cu furculita cateva bucati de cartof si dovleac: erau facute! Am stins focul si am lasat supa la racorit 10-15 minute inainte de a o mixa.
Cu mixerul vertical (sau cu blender sau manual, prin sita) am obtinut o crema fina de dovleac, aromata cu curry si cocos. Extraordinar de faina combinatia de arome din aceasta supa de dovleac cu curry si cocos!
Am servit imediat supa calda, decorata cu seminte de dovleac si putin cocos ras, alaturi de .
Am prajit la toaster cateva felii din delicioasa paine si le-am picurat cu aromatul ulei verde de seminte de dovleac.
Supa de dovleac cu curry si cocos – un deliciu si pentru persoanele care nu tolereaza glutenul.
Reteta adaptata dupa „Curried Pumpkin Soup”.
Cititorii nostri au incercat reteta!
Aici gasiti mai multe retete cu dovleac: