O ciorbă sănătoasă și plină de inimă de mazăre și șuncă, făcută folosind mazăre despicată și un șuncă de șuncă, apoi gătită lent până la gros, cremos și cu carne fragedă, de tragere.
Încălziți -vă mâinile în jurul unui bol din această supă gustoasă, cu niște pâine cu unt crud pe lateral.
În timpul iernii, îmi plac absolut rețetele gătite în slow cooker, cum ar fi puiul toscan cremos, carnea de porc trasă, un pui clasic de caise și stroganoff cremos de vită. Sunt mesele perfecte la care să vină acasă după o zi lungă de muncă (sau să joace!)
În casa noastră, ciorba de mazăre și șuncă este un favorit de toate timpurile și este și mai ușor atunci când îl faci în slow cooker (sau crockpot).
Aceasta este într -adevăr o supă delicioasă și plină de inimă – mâncarea de confort la cea mai bună! Gros, cremos și atât de delicios!
De ce o să iubești această rețetă
Cu doar câteva ingrediente simple, tot ce trebuie să faceți este să faceți totul în slow cooker, apoi doar „setați și uitați” și veți avea cina gata și vă așteptați!
- For! – Lăsați slow cooker să facă gătitul în timp ce sunteți ocupat la serviciu! Cât de ușor este asta!?
- Sănătos – Această supă este plină de legume sănătoase, puteți chiar să o faceți vegetariană, omitând șunca Hock dacă alegeți.
- Planificarea mesei – Bucurați -vă de ciorbă lentă de mazăre și șuncă gătită cu pâine crustă pentru cină și aveți suficiente resturi pentru câteva prânzuri de săptămână.
- Friendly Friendly – La fel ca majoritatea supelor, ciorba de mazăre și șuncă îngheață extrem de bine și este atât de la îndemână să poți scoate un recipient în Mornng pentru cină în seara aceea.
- Masă bugetară – Această supă de umplutură și plină de inimă face un lot mare la un cost foarte rezonabil și nici o resturi nu vor fi irosite – în schimb vor fi luptate!
Ce ai nevoie
Un șuncă de șuncă merge mult în aromatizarea acestei supă de iarnă, iar restul ingredientelor sunt extrem de favorabile bugetului.
NOTĂ: Derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile ingredientelor și metoda completă detaliată.
- Mazăre despărțită – verde sau galben, clătit bine. Mazărea despărțită este un ingredient atât de economic și sănătos, pentru a scoate cu adevărat această supă.
- Ham Hock – Cunoscut și sub numele de Knuckle de porc, Ham Hock oferă o aromă bogată, savuroasă, afumată în această supă de iarnă.
- Morcovi – 3 medii, decojiți și tocați.
- Țelină – 3 tulpini, tocate.
- Ceapa maro – medie, fin tocat.
- Stoc de legume Lichid – Stocul lichid cumpărat din magazin este o capsă de cămară convenabilă în aceste zile. Folosiți un brand de bună calitate, cum ar fi stocul de legume Campbell, care este realizat cu toate ingredientele naturale și fără conservanți.
Echipament necesar
Aragamentele lente sunt atât de incredibil de versatile! Acestea pot fi utilizate pentru atât de multe tipuri de mese – caserole, fripturi, curry, chiar risottos, precum și aparatul perfect pentru a face supe de iarnă!
- Sită sau colizor – pentru a clăti mazărea despărțită.
- COOD LENT (CROCKPOT).
- Stick Blender – pentru a pirat supă de mazăre și șuncă.
Instrucțiuni pas cu pas
Această supă caldă, de umplutură, este perfectă pentru a arunca împreună … fără a rupe banca.
NOTĂ: Derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile ingredientelor și metoda completă detaliată.
Pasul 1 – Pregătiți legumele
Clătiți bine mazărea despărțită, apoi așezați -vă în baza slow cooker-ului.
Cojiți morcovii și tocați, spălați și tocați tulpinile de țelină și zugrăniți fin ceapa.
Pasul 2 – Cook lent
Adăugați șunca, morcovii tocați, țelina și ceapa brună la slow cooker.
Turnați stocul de lichid vegetal peste partea de sus și gătiți timp de 8 ore la nivel mic sau 6 ore la nivel înalt.
Pasul 3 – Puree ciorba
Îndepărtați șunca, tăiați grăsimea și aruncați (împreună cu osul). Tăiați carnea aproximativ și puneți deoparte.
Puree ciorba folosind un blender de stick (opțional – vezi note).
NOTĂ: Utilizați îngrijire suplimentară atunci când curățați supa, deoarece lichidul va fi foarte cald!
Întoarceți carnea la slow cooker, amestecați prin supa groasă și serviți.
Sfaturi pentru experți
Chiar nu poți greși cu această gustoasă și plină de ciorbă de aragaz lent de mazăre și șuncă!
- Purearea ciorbei este opțională, dar recomandată. Schimbă supa de la o bulion și o textură de legume chunky într -o supă bogată, plină de inimă, groasă și cremoasă. Îndepărtați carnea mai întâi, mărunțiți și apoi întoarceți -vă la supă odată ce a fost purificată.
- Dacă folosiți un blender de mână în slow cooker, aveți grijă de stropi, deoarece supa va fi fierbinte!
- Dacă utilizați un procesor alimentar sau Thermomix pentru a se amesteca, faceți acest lucru în loturi, odată ce supa s -a răcit ușor pentru a evita acumularea aburului și stropi!
- Depozitați ciorba de mazăre și șuncă de aragaz lent într -un recipient etanș la frigider până la 3 zile.
- Înghețați ciorba odată ce s -a răcit, într -un recipient etanș de până la 3 luni. Se lasă decongelare, apoi reîncălziți în cuptorul cu microunde sau în partea de sus a sobei.
Întrebări frecvente
Trebuie să înmuiați mazărea despărțită înainte de a găti?
Nu, mazărea despărțită nu trebuie să fie înmuiată înainte de gătit.
În timp ce unele leguminoase, cum ar fi fasolea uscată, necesită înmuiere înainte de gătit, mazărea despicată este mult mai mică și sunt doar mazăre care au fost uscate și, prin urmare, pot fi utilizate direct în rețetă fără a înmuia.
Dă -le doar o clătire minuțioasă înainte de a găti pentru a îndepărta orice praf sau particule de murdărie pe care le -ar fi putut ridica în timpul procesului de uscare.
Pot să las afară șuncă?
Da, pentru o versiune vegetarienă, omiteți șunca și bucurați -vă de o supă sănătoasă de mazăre!
Dacă doriți aceeași aromă de slănină afumată fără carne, puteți adăuga un pic de fum lichid în ciorba dvs., deoarece fumul lichid este în general considerat vegan, dacă nu se specifică altfel pe sticlă.
Un aragaz lent folosește multă putere peste 8 ore?
Un aragaz lent este unul dintre cele mai eficiente aparate de bucătărie din punct de vedere energetic. În medie, un aragaz lent folosește aproximativ aceeași cantitate de energie ca un bec electric standard. Deci, aceasta înseamnă că, în ciuda faptului că a fost pornit pentru o perioadă mai lungă de timp, un aragaz lent folosește de fapt foarte puțină energie.
Rețete conexe
Afișarul lent nu este doar un vrăjitor pentru supe sănătoase, dar pentru atâtea mese populare de familie.
Doar așezați -vă și uitați și lăsați gătitul să se facă pentru dvs.!
Carnea de vită prăjită cu aragaz lent | O cină de oală
![un bol de roșii, pui, porumb și fasole.](https://bakeplaysmile.com/wp-content/uploads/2019/07/Slow-Cooker-Mexican-Chicken-Soup-1-4-1-360x480.jpg)
![pui și mazăre într -un sos cremos de muștar.](https://bakeplaysmile.com/wp-content/uploads/2024/05/Slow-Cooker-Honey-Mustard-Chicken-feature-360x480.jpg)
![o imagine strânsă a unei coaje de miel lent de pe piure de cartofi](https://bakeplaysmile.com/wp-content/uploads/2021/06/Slow-Cooker-Lamb-Shanks-5-360x480.jpeg)
Vrei și mai multe rețete delicioase? Abonați -vă la newsletter -ul meu sau urmați pe Facebook sau Instagram. Și dacă vă place să coaceți, atunci vă rugăm să veniți să vă alăturați grupului meu de club de bucătărie Facebook sau să vă abonați la canalul meu YouTube.
Supa de mazăre lentă de mazăre și șuncă
O ciorbă de mazăre și de șuncă cu o lentă sănătoasă și sănătoasă, care poate fi preparată dimineața și gata pentru cină noaptea … Supa perfectă de iarnă!
Ac
Curs: Cina, prânz, supă
Bucătărie: occidental Gătiți timpul: 8 ore ore
Timp total: 8 ore ore 10 minute minute Metric – SUA obișnuite
Timp de pregătire: 10 minute minute
Porții: 6 servește
Calorii: 249kcalIngrediente
Instrucţiuni
Note
Rețete Note și sfaturi
Informații despre ingrediente:
- Ham Hock – Uneori numit un genunchi de porc.
- Ceapa maro – numită și ceapă galbenă.
- Mazărea despărțită – clătită bine. Puteți utiliza mazăre split verde sau galbenă. Ambele au un conținut nutrițional similar și timp de gătit, mazărea verde este puțin mai dulce.
Sfaturi pentru rețetă:
- Purearea ciorbei este opțională, dar recomandată. Schimbă supa de la o bulion și o textură de legume chunky într -o supă bogată, plină de inimă, groasă și cremoasă.
- Dacă folosiți un blender de mână în slow cooker, aveți grijă de stropi, deoarece supa va fi fierbinte!
- Dacă utilizați un procesor alimentar sau Thermomix pentru a se amesteca, faceți acest lucru în loturi, odată ce supa s -a răcit ușor pentru a evita acumularea aburului și stropi!
- Depozitați într -un recipient etanș la frigider până la 3 zile.
- Înghețați ciorba odată ce s -a răcit, într -un recipient etanș de până la 3 luni. Se lasă decongelare, apoi reîncălziți în cuptorul cu microunde sau în partea de sus a sobei.
Nutriţie
Calorii: 249kcal | Carbohidrați: 45g | Proteină: 16g | Grăsime: 1g | Grăsime saturată: 0g | Colesterol: 0Mg | Sodiu: 324Mg | Potasiu: 820Mg | Fibră: 18g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 5285Iu | Vitamina C: 5Mg | Calciu: 68Mg | Fier: 3.1Mg
Ai încercat această rețetă?Menționează @BakePlaysMileBlog sau Tag #BakePlaysMile!
ePoftă bună!
.
De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.
(Tagstotranslate) Supă de mazăre și șuncă (T) Supa de mazăre lentă de mazăre și șuncă (T) Supa de aragaz lent