Supa de pipote cu galuste de gris
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Supa de pipote cu galuste de gris5 (2)

Supa de pipote cu galuste pufoase de gris, fie ele de pui, de rata, gasca sau curcan este delicioasa. Cu multe zarzavaturi si galuste cu gris fac ca meniul sa fie unul de sarbatoare. Pipotele le gatesc fie la slow cooker, fie in kukta (oala sub presiune). Ele fierb mai greu insa asa devin fragede si moi. In slow cooker isi pastreaza si culoarea, ramanand rozalii. In oala sub presiune ele se gatesc mult mai repede (45 de minute). Daca le gatiti in oala normala acest proces va dura 2-3 ore bune – ca si o .

Supele limpezi le mancam cu

sau cu .

Supa de pipote cu galuste de gris

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 1 ora 30 minute

Timp Total: 1 ora 45 minute

Se curata bine pipotele, se spala si se pun la fiert in slow cooker sau oala sub presiune impreuna cu condimentele si cu apa (care trebuie sa le acopere bine de tot). In slow cooker se fierb 8 ore pe functia medium si in oala sub presiune circa 45 minute. Daca se gatesc in oala clasica fierberea va dura cca. 3 ore la foc mediu spre mic, se va culege spuma formata la suprafata si se va mai completa cu apa din 30 in 30 de minute, pe masura ce aceasta scade. Eu le-am pus seara in slow cooker, am setata pozitia LOW si pipotele s-au gatit peste noapte. A doua zi am continuat cu pasii urmatori.



Cand sunt fierte pipotele se scot din oala si zeama ramasa se strecoara si se muta intr-o oala curata. Se adauga zarzavaturile curatate si spalate, taiate in bucati mai mari si se mai dilueaza cu apa daca este cazul. Supa se mai gateste pana se fierb zarzavaturile. In acest timp pipotele se pastreaza calde, intr-un castron acoperit cu un capac (ca sa nu se usuce).

Dupa ce-au fiert zarzavaturile se indeparteaza din supa ceapa si telina (daca acestea nu va plac) si se reintroduc pipotele. Este gata!

Supa de pipote cu galuste de gris se serveste cu patrunjel si/sau frunze de telina proaspat tocate si cu sau . Este o supa hranitoare si delicioasa care te ajuta sa treci peste zilele reci de iarna.

Aici gasiti mai multe retete de supe si ciorbe:

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]