Supa de pui picanta in stil thai reteta de Tom Khaa Kai (tom kha gai) – In bucătăria thailandeză acest preparat este o delicatesă aromată și îmbietoare îți întâmpină simțurile. Această rețetă oferă o experiență culinară autentică, în care aromele thailandeze se împletesc subtil pentru a crea un balans perfect între dulce, picant și cremos.
Tom Khaa Kai este mai mult decât o simplă supă – este o călătorie culinară ce te va purta pe străzile animată ale Bangkok-ului sau în pitoreasca regiune Chiang Mai. Cu ingrediente proaspete și condimente vibrante, acest preparat captează esența bucătăriei thailandeze în fiecare lingură.
Pe lângă aromele seducătoare, textura sa cremoasă și aspectul vizual plin de culori adaugă o notă estetică tentantă. Carnea de pui se topește delicat în supa aromată, iar nuanțele de lemongrass, ghimbir și frunze de lime kaffir dau o notă rafinată acestui preparat.
Fiecare înghițitură te poartă într-o călătorie de senzații – de la dulceața laptelui de cocos, la explozia subtilă a iuțimii și prospețimea dată de ierburile aromatice. Tom Khaa Kai este nu doar o mâncare, ci o poveste scrisă cu arome și savoare.
Pentru cei care apreciază bucătăria thailandeză sau pentru cei curioși să descopere noi gusturi exotice, această rețetă de Tom Khaa Kai este o oportunitate să aducă o fărâmă din magia thailandeză în propria bucătărie.
Din cantitatile de mai jos rezulta 1 portie buna de supa de pui picanta in stil thai sau Tom Kha Gai.
Supa de pui picanta in stil thai reteta de Tom Khaa Kai (tom kha gai)
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 10 minute
Timp Total: 25 minute
Ingrediente:
Mod de preparare Supa de pui picanta in stil thai reteta de Tom Khaa Kai (tom kha gai)
Ca si la orice mancare in stil asiatic, pregatim mai intai ingredientele. Procedeul de pregatire nu dureaza mult, cel de gatire si mai putin. Este foarte practic daca taiem totul si pregatim si condimentele in boluri pentru ca procedeul de gatire sa mearga snur. Am folosit mai multe ingrediente Shan’shi – ciuperci „urechi de lemn”, sosul pentru wok, laptele de cocos si ardeii chili uscati.
Ciupercile uscate Mu Err (urechi de lemn) se spala bine dupa care se inmoaie intai in apa calduta pentru 10 minute.
Pe parcursul acesteia se arunca apa de mai multe ori si se pune apa proaspata.
Dupa ce au stat suficient la inmuiat, ciupercile isi maresc mult volumul si se taie fasiute. Se taie si bucatica de galangal feliute subtiri, dupa care se toaca din cutit.
Se pregateste si carnea care se taie cubulete.
Se marunteste si ceapa si se feliaza rosiile cherry.
In wok se pune laptele de cocos Shan’shi, se adauga lemongrasul, galangalul si ceapa.
Se amesteca bine la foc mic si se lasa un clocot.
Acesta este baza.
Dupa ce s-a omogenizat se adauga sosul Shan’shi pentru wok si zaharul brun.
Se lasa din nou un clocot si se adauga pieptul de pui. Se amesteca din nou si se mai lasa un clocot. Se lasa la foc mediu timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pentru a nu se prinde. Dupa ce carnea este gatita, se adauga ciupercile si se mai lasa 2-3 minute.
In final se adauga si rosiile care se mai incalzesc doar putin sa nu se desprinda cojile. Dupa 1 minut, mancarea este gata, mai adaugam doar fulgii de chili si zeama de lamaie.
Se amesteca bine. Daca este prea groasa se poate diluca cu o ceasca de apa calda (depinde de cat de gros este laptele de cocos).
Se acopera cu capacul si se lasa cateva minute in wok.
Servire Tom Kha Gai sau supa de pui picanta si cremoasa in stil thailandez
Supa de pui picanta in stil thailandez este foarte cremoasa si placuta la gust. Gradul de iutenie se poate regla din dozarea fulgilor de ardei iute (chili).
ePoftă bună!
De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.