Supa de rosii
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Supa de rosii5 (1)

Supa de rosii simpla si gustoasa, plina de vitamine ideala pentru zilele toride ale verii. Eu am facut mai groasa, asa ca o supa crema. Pentru cine doreste dupa ce a realizat toate operatiunile din reteta de mai jos, poate sa adauge 500 ml apa peste supa si sa o mai fiarba 10-15 min, ba chiar se pot adauga si 100 gr de orez / fidea.

Am facut-o mai groasa pentru ca de obicei nu o mananc cu lingura si cat inmoi paine prajita in ea si bag repede in gura. Daca fac prea mult si nu se consuma, pot sa o pun in borcan si sa o folosesc in 2-3 zile la diferite mancaruri (peste, tocanita de legume etc).

Am sevit-o cu patrunjel tocat, insa ideal ar fi fost cateva frunze de busuioc proaspat.

supa rosii

Ingrediente supa crema de rosii

ingrediente supa de rosii

Mod preparare supa crema de rosii

Ceapa se curata de foi. Se pune rosiile cu ardeiul si ceapa taiata in 2 la copt pe un grill sau tigaie.

legumele la calit

Rosiile se vor decoji mai usor si vor prinde un gust mai deosebit. Se intorc pe toate partile, ceapa se ia imediat dupa primlele 3-4 minute. Se arunca putina sare peste legume si se mai intorc sa se coaca uniform.

legume calite sare

Ardeiul nu se lasa sa se coaca foarte mult, se ia de pe foc si se toaca marunt impreuna cu ceapa.



legume calite

Dupa ce s-au copt bine pe toate partile, rosiile se iau de pe foc si se pun putin la racit. Apoi se decojesc, se taie in doua si se scoate mijlocul care este tare si verde de obicei.

rosii la decojit

Se pun int-o farfurie, se arunca un praf de sare, putin piper, cateva foi de dafin si se stropeste cu putin ulei de masline. Se lasa sa se patrunda aromele pentru 10 min.

rosii la dospit

Intr-o oala se pun la fiert rosiile impreuna cu legumele tocate si usturoiul pisat cu lama cutitului si taiat bucatele. Se acopera cu apa, aproximativ 2 degete peste legume.

rosii la fiert

Se lasa la fiert pana se evapora apa, mare atentie amestecati sa nu se prinda se oala.

rosii-aproape-gata

rosii gata



Cu un blender se paseaza usor legumele.

pasare rosii cu belderul

Se adauga boaiau de ardei dulce si se amesteca usor.

condimentare cu boia

Adaugati si zaharul, amestecati din nou cu belnder-ul si daca mai este necesar adaugati sare sau piper.

adaugare zahar

supa rosii

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]