Supă de roșii cu tăiței (fidea) sau găluște – supă din roșii proaspete sau conservate
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Supă de roșii cu tăiței (fidea) sau găluște – supă din roșii proaspete sau conservate5 (1)

Supă de roșii cu tăiței (fidea) sau găluște – supă din roșii proaspete sau conservate. Rețeta clasică de supă groasă din roșii de vară. Ce zarzavaturi se pun la supa de tomate? Rețete cu roșii. Rețete de supă de legume. Rețete de post.

Această supă de roșii cu tăiței sau găluște (de griș sau de făină) este groasă, cremoasă și extrem de gustoasă. O supă de tomate de post sau de dulce, în funcție de lichidul folosit sau de tipul de garnitură: tăieței de casă, de post sau găluște (care au ou). Eu am ales să folosesc roșii de vară, super aromate și savuroase, de la producătorii locali din Curtici (de lângă Ardeal). Avem în piață roșii fantastice și de la Macea sau Șofronea. Muști din ele și simți dulceața lor specifică.

Iarna este de preferat să folosim roșii conservate la această supă deoarece cele din supermarket sunt fade. Noi punem conserve de roșii întregi în suc propriu (vezi aici), în bulion (vezi aici) sau cuburi (vezi aici). Toate sunt naturale, fără conservanți. Nu folosim suc de roșii sau bulion deaorece dorim ca supa să fie mai groasă, mai cremoasă.

Dacă facem supă de roșii de post atunci lichidul folosit în completare va fi apa sau supa de legume (vezi aici). Dacă nu, atunci putem pune supă de pui. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 10 porții de supă de roșii cu tăiței (fidea).

La finalul rețetei vă așteaptă un GIVEAWAY fain!

Supă de roșii cu tăiței (fidea) sau găluște – supă din roșii proaspete sau conservate

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire: 40 minute

Timp Total: 1 ora

Ingrediente:

 

Cum se face supă de roșii cu tăiței (fidea) sau găluște – rețeta de supă din roșii proaspete sau conservate?

Ingrediente pentru supă de roșii cu fidea sau găluște

Am curățat și spălat zarzavaturile, ceapa. Apoi le-am tăiat în bucăți mari. Nu trebuie să vă chinuiți ca să le mărunțiți.

Iată ce frumuseți de roșii avem aici! Când le adulmeci simți aroma roșiilor de vară. Roșii cu gust!

Am spălat roșiile și le-am tăiat în bucăți mari. Îmi place să folosesc roșiile cu tot cu coajă deoarece în ea sunt concentrate o mare parte din arome și gust. În plus, cojile sunt o bună sursă de fibre.

Mod de preparare supă cu roșii proaspete de vară și fidea

Am ales o oală încăpătoare (de cca. 4 L) în care am pus 3 linguri de ulei și zarzavaturile de mai sus (fără ceapă). Am presărat un praf de sare peste ele și le-am călit vreo 5 minute la foc mic, sub capac. Am amestecat ocazional ca să nu se prindă. Această etapă de sotare conferă gust și aromă zarzavatului. Apoi am pus și ceapa feliată și am amestecat totul.

Până s-au călit legumele am avut timp să mă ocup de roșii. Am ales să le pasez cu blenderul BOSCH VitaPower Serie 4. Este un blender de ultimă generație. Are motor puternic, vas de sticlă termorezistentă, pahar ToGo (cu dispozitiv de tăiere – pasezi direct în sticlă și poți să o iei cu tine oriunde mergi) și mai multe funcții și trepte de viteză. Găsiți la final mai multe detalii tehnice precum și cum puteți intra gratuit în posesia unui asemenea blender.

Am pus roșiile tăiate în cana blenderului.

În doar câteva secunde de procesare am obținut un suc gros de roșii cu o aromă fantastică. În doar 2 ture am pasat aproape 2 kg de roșii grație capacității mari a cănii de sticlă a blenderului BOSCH VitaPower Serie 4.

Am turnat apoi sucul de roșii peste legumele sotate din oală. Am completat cu 1 L de apă sau supă și am adăugat 2 frunze de țelină. Mama asociază întotdeauna supa de roșii cu țelina iar rezultatul este grozav! Momentan sucul de roșii are culoare deschisă dar se va închide prin fierbere.

De-acum nu mai e mult. Am mărit flacăra la mediu și am aștepta ca supa de roșii să fiarbă. După vreo 30 de minute de fierbere am testat zarzavaturile: erau făcute. Am asezonat supa cu sare și am constatat că nu e nevoie deloc de zahăr deoarece roșiile erau foarte dulci. De obicei se corectează aciditatea cu un vârf de cuțit de zahăr dar acum nu a fost cazul.

Am obținut o ciorbă groasă de roșii cu legume.

Am transferat supa fierbinte direct în cana mare a blenderului BOSCH VitaPower deoarece aceasta este confecționată din sticlă termorezistentă (ThermoSafe). Am lucrat în 2 tranșe.

Am procesat supa de roșii cu blenderul iar rezultatul a fost unul wow! O supă cremă de roșii cu gust și arome fantastice.

Am turnat supa groasă de roșii înapoi în oală și am pregătit tăițeii (fideaua). Dacă doriți puteți să mai diluați supa cu apă sau supă (de carne sau de legume).

Am adus din nou supa la fierbere și am pus tăițeii în ea. Am lăsat totul la fiert 1 minut după care am stins focul. Tăițeii se vor umfla în continuare de la supa fierbinte și, oricum, nu dorim să-i facem fleașcă.

Dacă doriți puteți garnisi supa de roșii cu găluște de griș (vezi aici) sau de făină – Spätzle (vezi aici). Acestea se fierb separat în apă și se adaugă la final în supa de roșii. Nu este greșit dacă puneți orez fiert (separat) în supa de roșii (vezi aici).

Servire supă de roșii cu tăiței (fidea) sau găluște – supă din roșii proaspete sau conservate

Gata! Fiecare a primit o porție generoasă de supă de roșii cu tăiței (fidea). Ce culoare superbă are! Ce arome! Pentru o notă de prospețime am presărat câteva frunzulițe tocate de pătrunjel verde.

Așa cum spuneam în introducere, supa de roșii cu tăiței este groasă, consistentă. O supă de vară care este gustoasă și rece, la temperatura camerei.

Neapărat să încercați această rețetă de supă de roșii cu tăiței (fidea) deoarece este grozavă!

Giveaway – concurs pentru cititori

Dragilor, puteți câștiga un blender BOSCH VitaPower Serie 4 (MMB6384M) în valoare de 739 lei (prețul poate suferi modificări în funcție de promoții).

Iată câteva caracteristici ale acestui produs (mai multe găsiți aici):

  • Motor puternic de 1200 W si 30.000 rpm
  • Cană de sticlă ThermoSafe (este potrivită atât pentru preparate fierbinți cât și pentru băuturi reci)
  • Cană de 2 litri – volum utilizabil de 1,5 litri cu ingrediente
  • Programe automate – smoothie, zdrobire gheață și curățare automată
  • Procesează super rapid chiar și cele mai dure ingrediente precum și cuburile de gheață.
  • Sticla ToGo – pasezi direct în sticlă și o iei cu tine oriunde mergi. Aveți video aici care explică pasarea direct în sticlă.

Acest premiu se oferă unui singur cititor care îndeplinește cumulativ cerințele de mai jos.



CE PAȘI TREBUIE SĂ FACI PENTRU A TE ÎNSCRIE LA ACEST CONCURS?

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]