Supă din coadă de vită (cozi de bou, mânzat, vițel)
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Supă din coadă de vită (cozi de bou, mânzat, vițel)0 (0)

Supă din coadă de vită (cozi de bou, mânzat, vițel). Rețeta de supă limpede din cozi de bou sau vacă cu legume și tăieței sau găluște de griș. Supă din carne de vită la oala sub presiune sau la slowcooker. Cum se face oxtail broth sau soup? Rețete de supă de carne. Rețete cu carne de vită, mânzat sau vițel.

Pe vremuri vânam în măcelării cozile de vacă (bou) deoarece se găseau rar. Aduceam această delicatesă din Ungaria vecină și tare ne bucuram de o supă din coadă de vită sau de o tocăniță faină. Acum se găsesc permanent cozi de bou sau vacă în comerț (la Selgros) și le cumpăr destul de des. Vedeți mai jos cum arată: cilindri secționați cam la 10 cm cu multă carne macră și centru cartilaginos-osos (vertebrele finale).

Cea mai faină carne este mereu cea din proximitatea oaselor așa că și coada de vită are o textură fină și fragedă – dacă este gătită corect.

Bunica îmi făcea supă din coadă de vită iar pe-atunci, copil fiind, eram reticentă… cum adică să mănânc eu „coada vacii”? În timp supa aceasta a ajuns în lista preferințelor mele. Sper să vă placă și voua rețeta, la fel cum îmi place și mie.

Englezii și spaniolii sunt mari amatori de oxtail (coadă de bou) și o pregătesc în multe feluri: supă (broth, soup) sau tocăniță (stew). ePofta.ro a făcut o tocăniță grozavă din cozi de vită cu sos fin cu cognac și legume a la jardiniere – vezi aici rețeta de oxtail stew.

Deoarece vorbim totuși despre o carne de vită, trebuie să luăm în calcul faptul că gătirea ei este una de lungă durată. Această supă se poate prepara pe aragaz (în oală clasică), în oala sub presiune (kukta) sau în slow cooker.

Din aceste cantități rezultă circa 3 litri de supă din coadă de vită (adică 6-8 porții).

Supă din coadă de vită (cozi de bou, mânzat, vițel)

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 90 minute

Timp Total: 2 ore

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de supă din coadă de vită (cozi de bou, mânzat, vițel)?

Legume și zarzavaturi pentru supă limpede din coadă de vită

Am curățat legumele și zarzavaturile și le-am spălat. Deoarece fac supă limpede acestea vor rămâne în bucăți mari. Doar la ciorbe se mărunțesc legumele.

Cum se fierb cozile de vită sau bou pentru supă?

Am pus la fiert bucățile de coadă de vită într-o oală mare (de cca. 5 L). Am turnat vreo 3 L de apă rece și am pus jumătate din frunzele de țelină și de pătrunjel, o ceapă, o lingură bună de semințe de chimen, o linguriță rasă de boabe de piper negru și o linguriță de sare.

Am lăsat supa din cozi de vită la fiert circa 90 de minute – la foc mic, în oală obișnuită, fără capac. Am verificat cu furculița dacă s-a fiert carnea. În oala sub presiune fierb cozile doar 40 de minute. În slow cooker las supa la fiert 8 ore pe funcția auto. Iese perfect!

Am scos cozile de vacă din oală și am strecurat supa ca să scap de frunzăraie, de boabele de piper și de semințele de chimen.

Când adăugăm zarzavaturile în supă?

Am pus totul înapoi în oală împreună cu zarzavaturile pregătite. Am completat cu 1 L de apă caldă deoarece supa a scăzut mult la fiert (asta în cazul în care o fierbem în oală clasică). În kukta sau slow cooker nu scade aproape deloc.

Am lăsat totul la fiert înca 30 minute până ce acestea s-au fiert (fără să se terciuiască). În oala sub presiune va dura doar 8-10 minute fierberea lor. În schimb, dacă ați fiert cozile de vită în slow cooker, acum e momentul să mutați totul în oală normală și să fierbeți legumele cum am arătat mai sus.

Supa este gat când legumele sunt fierte. Am mai gustat de sare – puteți corect asezonarea chiar acum.

Servire supă de cozi de vacă, bou sau vițel

La această supă din coadă de vită merg bine fie găluște de griș pufoase (rețeta aici), fie tăieței de casă (rețeta aici).

Eu am ales niște tășcuțe (tăieței pătrați). Am mai tocat niște pătrunjel verde pe care l-am presărat direct în farfurii. Așa făcea și bunica

Nu vă pot descrie cât de gustoasă este această supă din coadă de vită! Ce culoare faină are supa, cât este de limpede și de gustoasă! Cu toții am mâncat câte două porții!

Carnea de pe cozi este fragedă și extra gustoasă… nu mai zic de cartilaje și membrane care sunt un deliciu pentru „cunoscători”

Ați văzut ce ușor se prepară o supă din cozi de vită și este păcat să nu o încercați. Este perfectă pentru sezonul rece.

Toti din coadă de vită se poate face și un gulaș unguresc fain și condimentat (gulyas) – vezi aici rețeta.



Fac adesea și supă limpede din rasol de vită (motsching, genunchi de vită, rondele de gambă cu os cu măduvă) – rețeta aici.

Aici găsiți mai multe rețete cu carne de vită, mânzat, vițel sau tineret bovin.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]