TARTA CU CIOCOLATA, RICOTTA SI NUCA
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » TARTA CU CIOCOLATA, RICOTTA SI NUCA0 (0)

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca, un desert perfect pentru orice moment al zilei. Se face foarte usor si nu necesita tehnici speciale de pregatire.

Tarta cu aluat fraged si umplutura cremoasa de ciocolata cu nuca si ricotta este perfecta langa cafeaua de dimineata, dar poti lua cu tine o felie si la birou, astfel incat sa te poti rasfata in pauza de masa.

Crema ascunsa intre straturile de aluat este atat de buna, incat te va face sa mai ceri o felie.

tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie b

Tarta de ciocolata cu ricotta si nuca este mai usoara decat reteta clasica, ce contine doar ciocolata.

Ca sa iti iasa perfect iti las cateva sfaturi utile:

Mai multe sfaturi pentru prelucrarea blatului poti citi aici.

Alte retete de tarta dulci, preferate de cei care imi urmaresc blogul gasiti daca apasati pe titlul retetei dorite:

tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie c

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tarta cu ciocolata, ricotta si nuca:



Ingrediente:

(tarta diametrul de 20 cm sau forma dreptunghiulara 22*17cm)

Pentru aluat:

220 g faina

1 varf cutit de sare

140 g unt

60 g zahar

1 ou mic

10 ml apa rece

Pentru umplutura:



120 g ciocolata neagra

20 ml smantana pentru frisca

250 g ricotta

70 g zahar pudra

1 ou mic

100 g miez nuca

1 lingura rom

1 linguita esenta portocala

PREPARARE:

Pentru a pregati tarta cu ciocolata, ricotta si nuca am inceput cu realizarea crustei.



Am cernut faina intr-un castron pentru a nu avea cocoloase, apoi am adaugat un varf cutit de sare.

Am framantat faina cu untul, zahar si ou la inceput cu un mixer. Am adaugat apa rece si am framantat rapid cu mana pana am obtinut un aluat neted, elastic, ce nu se lipeste de maini.

tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 1 tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 2

L-am infasurat in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru 60 minute.

In acest timp am mixat ricotta cu zahar si ou, apoi am adaugat nuca macinata fin.

tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 3 tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 4

Am adaugat rom si esenta de portocale.

Am topit ciocolata cu smantana pentru frisca la bain-marie, apoi am adaugat-o in crema de ricotta.

tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 5 tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 6

Am scos aluatul din frigider si am pornit cuptorul la 180°C, caldura de sus si de jos, fara ventilatie.



Am impartit aluatul astfel: 2/3 pentru baza si 1/3 pentru decor.

Am intins aluatul pentru baza intre 2 folii alimentare pentru ca sa nu folosesc faina pe masa de lucru.

Daca vrei sa folosesti faina vei presara putina atat pe masa de lucru, cat si pe aluat. Nu vei pune multa faina, caci vei schimba textura crustei.

Am pus aluatul in forma si l-am intepat cat mai des, astfel incat sa creasca uniform.

Am umplut crusta cu crema de ciocolata cu ricotta si nuca, am nivelat-o, apoi am decorat-o cu benzi realizate din aluatul pastrat.

tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 7 tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 8

Am copt tarta cu ciocolata, ricotta si nuca timp de 40 de minute. Timpul de coacere poate fi influentat de puterea cuptorului.

Poti lasa chiar si 45 minute. Cand se rumeneste usor vei sti ca este gata.

Nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca complet si bine am facut!

Mi-a placut gustul acesteia cand era inca usor calduta, dar este foarte gustoasa si cand se raceste.



tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 9

O poti lasa simpla, dar daca vrei o poti tapeta cu zahar pudra.

Te invit sa ma urmaresti si pe

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]