Tarta cu ciocolata si orez – Reteta pentru masa de Pasti
Tarta cu ciocolata si orez este o reteta tipica italiana care se prepara de Pasti. Recunosc ca prima data cand am mancat-o am fost putin sceptica, imi place mult ciocolata si la fel si orezul fiert in lapte, dar nu le vedeam pe amandoua intr-o tarta cu aluat fraged. Gustul a fost mai mult decat delicios, umplutura are o consistenta usor cremoasa, perfecta in combinatie cu aluatul fraged. Pentru a va bucura de toate aromele acestei tarte, va recomand sa o faceti cu cel putin o zi inainte de a o gusta. Nu recomand o ciocolata cu lapte sau alba pentru aceasta reteta, ci o ciocolata amaruie, eu am folosit ciocolata amaruie Poiana cu 65% cacao, se topeste fara probleme si are un gust sublim.
Pentru ca se apropie Pastele, Poiana va invita la un foarte frumos concurs! Daca pregatiti aceasta reteta sau o alta reteta care sa aiba ca ingredient principal ciocolata amaruie Poiana, faceti o poza cat mai frumoasa preparatului final alaturi de ambalajul ciocolatei Poiana amaruie 65% si incarcati-o pe site-ul campaniei. Saptamanal puteti castiga un robot Kitchen Aid! Ce gospodina nu isi doreste un astfel de ajutor in bucatarie?
Tarta cu ciocolata si orez – Ingrediente (forma tarta 26 cm diametru)
Ingrediente
Aluat – forma tarta 26 cm diametru
Ingrediente
umplutura tarta
Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare RETETA VIDEO
Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare RETETA TEXT
Tarta cu crema de ciocolata si orez – Aluat Preparare
Tarta cu crema de ciocolata si orez – Mod de preparare
Asamblare si coacere tarta cu crema de ciocolata si orez
Pofta buna!