Tartar de somon cu avocado și mango
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Tartar de somon cu avocado și mango0 (0)

Tartar de somon cu avocado și mango. Cum se face tartar din somon? Ce condimente se pun la un tartar de pește proaspăt? Cu ce se servește tartarul de somon? Rețete de aperitive și gustări. Rețete cu somon. Rețete de vară. Rețete fără gătire (fără foc).

Fiica mea e venită în vacanță din Olanda (unde studiază) și este clar că o răsfăț cu tot ce e mai bun. Azi ne-am delectat cu acest tartar de somon cu avocado și mango. O nebunie de mâncare lejeră de vară, plină de arome, texturi și gusturi grozave! O combinație de dulce-acrișor-picant care te face să oftezi de plăcere. Este și foarte fain colorat cu tonuri de roz, și galben-oranj.

Pentru tartar alegem doar somon proaspăt, fără miros de pește. Trebuie să miroasă a apă de mare. Eu am luat file de somon din Selgros de la galantar dar găsiți și în Metro, Auchan sau alte supermarketuri. Pentru această rețetă sunt foarte bune și căzăturile de carne de somon rămase de la filetare/fasonare. Rondelele nu prea sunt ok pentru că au oase și piele și va dura ceva până scăpați de ele. Unele surse indică și utilizarea peștelui congelat pentru tartar dar contează mult seriozitatea supermarketului cu privire la păstrarea continuității lanțului frigorific. Adică să nu apuce carnea să de decongeleze și să înghețe la loc de mai multe ori.

Mango ar trebui să fie copt, dulce și aromat. La fel și avocado (ready to eat). În rest… mergeți pe gust și inspirație. Puteți corecta asezonarea tartarului după cum vă place: mai acrișor, mai picant, mai sărat etc.

Vă recomand și rețeta de tartar de ton roșu cu avocado și susan – vezi aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă 2 porții de tartar de somon cu avocado și mango cu care se satură 2 persoane. Dacă îl serviți pe post de aperitiv atunci puteți să-l divizați în 6 mini porții. Sursa mea de inspirație a fost această rețetă.

Tartar de somon cu avocado și mango

Timp de preparare: 10 minute



Timp de gatire

Timp Total

10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face tartar de somon cu avocado și mango?

Ingrediente pentru salmon tartare

Am avut un capăt rămas de la un fileu mare de somon proaspăt. Am pregătit și avocado, mango, usturoiul, uleiul, lămâie și susanul.

Mod de preparare tartar din carne de somon proaspăt

Am îndepărtat pielea somonului iar carnea am tocat-o din cuțit în cubulețe mici (cam de 8 mm).

Am tăiat marunt și pulpa de avocado precum și miezul fructului de mango (cubulețe cam de 5 mm). Am ras coaja de la 1/2 de lămâie.



Într-un castron mic am pus somonul tocat, avocado, mango, coaja de lămâie, usturoiul zdrobit și un pic de sare.

Am adăugat uleiul, piperul măcinat proaspăt, susanul și am dozat cu grijă zeama de lămâie.

Am amestecat totul cu lingura. Am gustat și am corectat asezonarea. Mango este foarte dulce iar lămâia îl balansează perfect.

Am împărțit compoziția de tartar de somon în 2 baghete pe care le-am rulat în folie alimentară. Am vrut să-i dau formă cilindrică pe lung, nu cum se servește un tartar în mod clasic (din formă circulară). Fiecare rulou a avut cca. 10-11 cm lungime și vreo 3 cm diametru.

Am dat ambele batoane la frigider pentru 15-20 de minute. Tartarul din somon are nevoie de acest răgaz pentru a se împrieteni aromele din el.

Servire tartar din somon cu mango și avocado

Orice tartar se servește bine răcit, scos direct din frigider. Am ales o farfurioară pe care am așezat cu grijă ruloul de somon de tartar desfășurat din folia de plastic. Nu mi-a rămas decât să-l decorez cu câteva micro plante și să pun lângă el 2 felii subțiri de pâine prăjită. Am avut o pâine cu maia și ceapă care a fost senzațională după prăjire!



Nu vă pot descrie gustul și aromele acestui tartar de somon! Are gust de vară! Somonul este fraged și se topește în gură. Mango se simte foarte bine (ca aromă și dulceață), usturoiul este discret iar coaja și zeama de lămâie balansează perfect întreaga combinație. Avocado dă cremozitate iar piperul negru conferă o oarecare iuțeală foarte plăcută.

Este o explozie de prospețime și veselie în fiecare furculiță!

Orice tartar se consumă rapid, la max. 1 oră după ce a fost preparat. Obligatoriu se servește rece, direct de la frigider. Nu se lasă cu orele pe masă! Nu se poate ține la frigider peste noapte deoarece se modifică complet structura peștelui care este „atacat” de acidul din zeama de lămâie. El practic începe să de gătească chimic, devine bej-gri și se întărește.

Dacă sunteți amatori de somon atunci vă mai las câteva rețete. Somon en pappilotte (adică în pachețel de hârtie) la cuptor – vezi aici.

Sau un burger de somon (super suculent și gustos) cu sos tartare – vezi aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu acest tartar de somon cu avocado și mango și că-l veți prepara în curând!



Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]