Tarte cu mere – reteta de post, reprezinta un delicios desert potrivit pentru perioadele de post și dietă, ce imbina armonios aromele dulci-acrisoare ale merelor cu textura crocanta si frageda a aluatului.
In aceasta reteta, am pregatit un aluat fraged si aromat folosind margarina, faina si apa rece, obtinand astfel o consistenta perfecta si un gust delicat.
Tartele cu mere sunt coapte la cuptor pana devin aurii si crocante, dezvaluind o combinatie seducatoare intre gustul dulce-alcalin al merelor si notele caramelizate de zahar brun.
Pentru a crea un aspect atragator, am decorat tartele cu felii subtiri de mere care se infig cu grija in compozitia coapta, oferind un contrast vizual si un plus de savoare.
Aceasta reteta poate fi adaptata si pentru cei care nu urmeaza o dieta stricta de post, prin inlocuirea margarinei cu unt, care confera prajiturilor un gust bogat si savuros.
Pentru a intensifica experienta gustativa, puteti servi tartele cu inghetata de vanilie sau cu un sos delicat de vanilie, obtinut dintr-un amestec de lapte, ou si baton de vanilie aromat.
Tartele cu mere – reteta de post reprezinta un desert delicios si reconfortant, care va indulce momentele speciale si va rasfata simturile cu aroma parfumata a merelor coapte.
Indiferent daca urmati o dieta vegana sau doar doriti sa experimentati noi arome si texturi, aceasta reteta va satisface cu siguranta pofta de dulce si va incanta papilele gustative.
Poate fi servita ca desert principal sau ca un delicios final al unei mese festive, oferindu-va momente de bucurie si savoare in compania celor dragi.
Bucurati-va de fiecare imbucatura si lasati-va surprinsi de combinatia perfecta dintre gustul natural al merelor si deliciul crocant al crustei de tarta!
Aceasta reteta simpla, dar plina de savoare, va aduce o nota speciala in timpul postului, oferindu-va momente de rasfat culinar si bucurie gustativa.
Ingrediente tarte cu mere de post
Mod preparare tarte cu mere de post
- Pentru blat, se framanta rapid un aluat din 155 g margarina, zahar, 50 ml apa rece si faina.
- Se da la frigider cca 30 min.
- Se incinge cuptorul la 200 °C.
- Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se decupeaza 6 cercuri (17 cm) si se tapeteaza cu ele 6 forme mici de tarta ( 15 cm).
- Se intind deasupra bucati de hartie de copt si se acopera cu boabe de fasole uscata. Se coc tartele la cuptor cca 15 min.
- Se scot si se indeparteaza hartia cu tot cu boabele de fasole.
- Se decojesc 4 mere, se curata de cotoare si seminte si pulpa se taie bucati mici.
- Intr-o tigaie se topesc 45 g margarina si se adauga zaharul brun; se lasa sa se cara- melizeze, amestecand.
- Se adauga bucatelele de mere pregatite si se calesc la foc moale timp de cca 10 min.
- Se decojesc si merele ramase, se taie sferturi si se curata de cotoare. Se taie apoi felii foarte subtiri, care se amesteca impreuna cu sucul de lamaie.
- Merele calite se asaza in formele de tarta, iar feliile de mere se infig din loc in loc in aceasta compozitie.
- Tartele cu mere se presara totul cu 1 lingura zahar pudra si se asaza pe gratarul cuptorului.
- Se lasa sa se rumeneasca timp de cca 5 min.
- Inainte de servire se mai pudreaza cu zahar.
ePoftă bună!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.