Tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi – rețeta ardelenească
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi – rețeta ardelenească0 (0)

Tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi. Rețeta ardelenească de mâncare de vițel sau mânzat cu sos de ceapă și usturoi (papricaș). Cum se face tocană gustoasă la multicooker, oală sub presiune sau la oală clasică? Rețete de mâncare cu sos. Rețete de tocăniță. Rețete la multicooker.

Ne place carnea de vițel, mânzat sau vită. Fac adesea papricașuri și tocănițe cu sau fără legume. Această tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi este o mâncare gustoasă cu sos gros și aromat și multe bucățele fragede de carne.

Am cumpărat o carne faină de vițel (pulpă) și inițial am vrut să fac un gulaș (rețeta aici) dar apoi m-am răzgândit. Mi-era dor de o tocană ardelenească cu sos gros de ceapă, usturoi, chimen și paprikă (boia dulce). Culoarea superbă a acestei mâncări este dată de boia, nu de suc sau pastă de roșii.

Alegeți voi metoda de gătire preferată! Eu am avut o carne fragedă de vițel. Dacă aveți carne de mânzat sau de vită veți prelungi timpul de gătire – testați carnea dacă e făcută. Puteți alege și o pulpă de porc dacă nu sunteți amatori de vită.

  • în cratiță sau oală clasică cca. 2 ore 30 min (sau până e moale carnea)
  • în oală sub presiune sau kukta cca. 1 oră (cronometrată de când aceasta intră în regim de fierbere)
  • în multicooker cca. 2 ore (combinație de programe)
  • în slow cooker cca. 8-10 ore pe funcția LOW

Din 500 g carne rezultă circa 3 porții de tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi, având în vedere ca și sosul este consistent și că mai avem și garnitură la alegere: cartofi natur, găluște de făină, cuscus, orez simplu, paste simple, mămăligă.

Tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi – rețeta ardelenească

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire: 4 ore

Timp Total: 4 ore 20 minute



Ingrediente:

 

Cum se face o tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi – rețeta ardelenească?

Cum gătim carnea de vițel la multicooker, oală clasică sau sub presiune (kukta)?

Într-o cratiță am încins uleiul, am adăugat semințele de chimen și le-am călit până ce au început să salte. Această metodă dezvoltă aroma plăcuta a chimenului.

Apoi am adăugat carnea tătată în cubulețe egale.

În final am pus ceapa și morcovul ras (usturoiul îl pun la final).

Am amestecat și am așteptat până s-au rumenit ușor, circa 30 de minute. Eu am gătit într-un multicooker Heinner și am folosit funcția stew (30 de minute). Dacă folosiți oală clasica va trebui să lucrați la foc mediu și să amestecați din când în când ca să nu se ardă ceva.

Cât timp se fierbe tocănița de vițel cu ceapă și usturoi?

Am condimentat apoi cu sare, piper măcinat și boia dulce și am adăugat puțină apă (200 ml).



  • La multicooker am setat pe 130 C si 1 oră (funcția manuală).
  • La oală clasică se fierbe totul 1 oră și 30 de minute la foc mic și se completează lichidul la nevoie.
  • La oală sub presiune se pune capacul ermetic și se cronometrează 1 oră din momentul în care oala începe să fâsâie, semn că a intrat în regim de fierbere.
  • La slow cooker: se mută conținutul oalei în vasul slow cookerului și se setează 8 ore LOW.

După trecerea unei ore am adăugat usturoiul pisat, am gustat de sare și de condimente, am adăugat niste boia iute și din nou puțină apă (200 ml). Am lăsat totul din nou la foc mic o oră. La multicooker am setat pe 130 C si încă 1 oră (funcția manuală). La slow cooker nu deschidem capacul decât peste 8 ore, punem usturoiul și mai lăsăm tocănița la fiert încă 2 ore pe LOW. La oala sub presiune: o depresurizăm, punem usturoiul și o lăsăm (fără capac) să mai dea 2-3 clocote.

După trecerea acestui timp a testat o bucățică de carne și am constatat că vițelul meu s-a gătit perfect. Dacă mai e nevoie puteți să mai fierbeți un pic carnea sau să mai adăugați un pic de apă caldă dacă sosul este prea gros.

Servire tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi – rețeta ardelenească

După ce m-am asigurat că tocănița este suficient de sărată și de iute am presărat totul cu pătrunjel verde proaspăt tocat. Acesta aduce o notă de prospețime preparatului.

Este minunată această tocăniță de vițel! Carnea este extrem de fragedă și de moale, foarte bine făcută. Se desface pur și simplu cu furculița.

Noi o mâncăm cu smântână și pâine proaspătă sau cu găluște mici de făină – vezi aici cum se fac. Această tocăniță de ceapă cu carne de vițel se potrivește perfect și cu cartofi natur (vezi aici), orez simplu, paste simple, cuscus (vezi aici) sau cu mămăligă (rețeta aici – mai rar la noi).

Nu-i așa că vă vine să gustați din bunătatea asta de tocăniță?



Dacă sunteți amatori de tocănițe din carne de vită sau vițel că recomand și mâncarea de vită cu bere și legume – vezi aici.

Sau clasica tocăniță de vițel cu cartofi – vezi aici.

Merită să încerci și tu această rețetă ardelenească de tocăniță de ceapă cu carne de vițel și usturoi!

Aici găsiți mai multe rețete de mâncăruri cu sos: tocăniță, tocană, escalop, papricaș, gulaș etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]