Ce e mai bun si mai satios decat o tocanita de pui ? Dupa o perioada plina numai de fripturi si mancaruri grele, mai futuriste, parca aveam pofta de ceva mai traditional romanesc, asa cum facea mama cate o oala de mancare pentru 2-3 zile din care mancam si la pranz si seara, nu ca acum la la fiecare masa un alt fel de mancare.
Piept de pui, avem proaspat de tara, ceapa, niste zarzavat (asta sa mai economisesc timp, sa evit sa toc ardei, rosii, morcovi, etc), sare piper, gasim si o cutie de mazare prin camara numai buna sa inlocuim cartofii. Cin doreste poate sa incerce si cu mazare verde congelata, insa trebuie sa o opariti 5-7 minute in apa fierbite, apoi sa o puneti in apa cu gheata vreo 3-4 minute.
Pana acum ceva vreme nu prea puneam faina in sosul de tocanita, insa nici tocanita nu se lega si nu aratau foarte bine, daca vreti puneti daca nu cu atat mai bine pentru stomac. Mare atentie la sare, o sa specific in toate retetele mele, eu folosesc sare de mare mai grunjoasa, care nu sareaza la fel de mult ca porcariile din comert de sare fina iodata, pe care va recomand sa nu o mai folositi. Spor la gatit !
Ingrediente tocanita de pui:
Mod preparare tocanita de pui:
Pieptul de pui se taie bucatele si se caleste bine in ulei incins, sa prinda putina crusta.
Se adauga ceapa tocata julien si se tine vreo 5-6 minute pe foc.
Se condimenteaza cu o lingurita de sare si putin piper si se adauga o cana cu apa. Se pune capacul si se tine la fiert aproximativ 20 de minute. Adaugati zarzavatul si daca mai este nevoie mai adaugati apa.
Mai tineti pe foc inca vreo 10-15 minute sa fiarba si zarzavatul. Adaugati mazarea si usturoiul tocat marunt, daca este prea multa zeama mai puteti scurge din ea.
Amestecati intr-un bol, pasta de tomate cu faiana si 2 linguri de zeama din tocanita pana se omogenizeaza bine sosul.
Adaugati si sosul si mai tineti pe foc inca vreo 5-7 minute, timp in care amestecati bine sa nu se prinda.
Serviti simplu cu salata verde sau gogosari in otet.