Tocanita de pui
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Tocanita de pui5 (2)

Ce e mai bun si mai satios decat o tocanita de pui ? Dupa o perioada plina numai de fripturi si mancaruri grele, mai futuriste, parca aveam pofta de ceva mai traditional romanesc, asa cum facea mama cate o oala de mancare pentru 2-3 zile din care mancam si la pranz si seara, nu ca acum la la fiecare masa un alt fel de mancare.

Piept de pui, avem proaspat de tara, ceapa, niste zarzavat (asta sa mai economisesc timp, sa evit sa toc ardei, rosii, morcovi, etc),  sare piper, gasim si o cutie de mazare prin camara numai buna sa inlocuim cartofii. Cin doreste poate sa incerce si cu mazare verde congelata, insa trebuie sa o opariti 5-7 minute in apa fierbite, apoi sa o puneti in apa cu gheata vreo 3-4 minute.

Pana acum ceva vreme nu prea puneam faina in sosul de tocanita, insa nici tocanita nu se lega si nu aratau foarte bine, daca vreti puneti daca nu cu atat mai bine pentru stomac. Mare atentie la sare, o sa specific in toate retetele mele, eu folosesc sare de mare mai grunjoasa, care nu sareaza la fel de mult ca porcariile din comert de sare fina iodata, pe care va recomand sa nu o mai folositi. Spor la gatit !

tocanita de pui

Ingrediente tocanita de pui:

ingrediente tocanita de pui

Mod preparare tocanita de pui:

Pieptul de pui se taie bucatele si se caleste bine in ulei incins, sa prinda putina crusta.

carne de pui la prajit

Se adauga ceapa tocata julien si se tine vreo 5-6 minute pe foc.

adaugare ceapa

Se condimenteaza cu o lingurita de sare si putin piper si se adauga o cana cu apa. Se pune capacul si se tine la fiert aproximativ 20 de minute. Adaugati zarzavatul si daca mai este nevoie mai adaugati apa.



adaugare zarzavat

Mai tineti pe foc inca vreo 10-15 minute sa fiarba si zarzavatul. Adaugati mazarea si usturoiul tocat marunt, daca este prea multa zeama mai puteti scurge din ea.

adaugare mazare si usturoi

Amestecati intr-un bol, pasta de tomate cu faiana si 2 linguri de zeama din tocanita pana se omogenizeaza bine sosul.

pasta tomate cu faina

Adaugati si sosul si mai tineti pe foc inca vreo 5-7 minute, timp in care amestecati bine sa nu se prinda.

adaugare sos

Serviti simplu cu salata verde sau gogosari in otet.

tocana de pui

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]