Tocăniță de vită în sos de roșii cu usturoi rețeta dietetică fără prăjeală
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Tocăniță de vită în sos de roșii cu usturoi rețeta dietetică fără prăjeală0 (0)

Tocăniță de vită în sos de roșii cu usturoi rețeta dietetică fără prăjeală. Mâncare de vită, vițel sau mânzat cu sos și legume fără ulei, fără ceapa prăjită. Cum se face tocană de vită sau vițel fără prăjeală? Mâncare dietetică de vită cu sos. Vită în sos de roșii cu usturoi – o rețetă dietetică. Bucățele fragede de carne de vită marinate. Cum se marinează carnea de vită? Vită marinată cu sos tomat.

Tocănița de vită, vițel sau mânzat în sos aromat de roșii cu usturoi și dafin se pregătește foarte usor atât în cratiță clasică cât și în oala sub presiune, slow cooker sau la cuptor. Este vorba despre o carne marinată și apoi gătită lent (slow cooked). Este o rețetă dietetică fără ulei si fără ceapă prăjită astfel încât ea poate fi consumată si de persoanele care țin regim hipocaloric.

Ne place mult tocanița de vită, vițel, mânzat și o gătesc destul de des. Mulți nu știu cum să gătească carnea de vită astfel încât aceasta să iasă gustoasă și fragedă. Depinde mult de calitatea cărnii deși și o carne de calitate poți să o nenorocești și să o faci beton.

Cu un procedeu de gătire lentă se poate face o tocană sau un papricaș foarte gustoase. Când mă grăbesc, gătesc vita in kuktă (oala minune, oala sub presiune) care mă ajută să obțin o mâncare perfectă într-un timp de 3 ori mai scurt. În plus, această rețetă este una dietetică deoarece nu prăjim ceapa si nici nu adăugăm ulei. Veți vedea cât de gustoasă iese!

Carnea din această tocăniță de vită este fragedă și suculentă încât nici nu ai nevoie de cuțit ca să o tai, bucățelele putându-se mânca direct cu furculița.

O altă rețetă clasică este și tocănița de vițel cu găluște de făină – o găsiți aici.



Din aceste cantități rezultă 4-6 porții de tocăniță de vită cu sos de roșii și usturoi. Ca garnitură am făcut niște Spätzle, adică niște găluște de făina nemțești.

Tocăniță de vită cu sos de roșii și usturoi rețeta dietetică fără prăjeală

Timp de preparare: 40 minute

Timp de gatire: 90 minute

Timp Total: 2 ore 10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face tocăniță de vită cu sos de roșii și usturoi rețeta dietetică fără prăjeală?

Cum se marinează carnea pentru tocăniță de vită?

Carnea de vită o tăiem în cubulețe egale de circa 2-3 cm. Tocăm și cepele mărunt.

Într-un bol amestecăm carnea, sucul de roșii (pasata sau suc de casă) și condimentele. NU punem ulei deloc!

Apoi adăugăm și morcovii rași, usturoiul și pătrunjelul, amestecăm totul bine și lăsăm carnea la marinat timp de 2 ore (la temperatura camerei).



In ce oală fierbem carnea de vită?

  1. Eu am fiert carnea într-o oală sub presiune (kukta). Am mai adăugat 100 ml apă. peste carnea marinată și am transferat totul in kuktă. Aici treaba merge foarte repede. În 70-80 de minute avem carnea fiartă și sosul format. Minutele se cronometrează din momentul în care oala începe sa fâsâie – semn că a intrat in regimul de fierbere.
  2. Dacă alegeți o oală obișnuită vă sfătuiesc să gătiți vita foarte lent, circa 3 ore, abia să bolborosească ușor. Dacă scade mai adăugați apă și amestecați. Aveți grija să nu se prinda de oală!
  3. Dacă aveți un slow cooker puteți lăsa 8 ore la funcția low fără să adăugați apă și apoi să lăsați tocănița la scăzut pe foc câteva minute, eventual să procesați sosul (fără carne) cu un blender pentru ca ceapa și morcovii vor rămane întregi.

După fierbere se mai condimentează, dacă e nevoie. Eu am mai adăugat niște chimen (proaspăt măcinat) și niște paprică (boia dulce)… mda, ardeleanca din mine

Servire tocănița de vită în sos de roșii cu usturoi 

Tocănița de vită în sos de roșii cu usturoi este gata! Am mai decorat-o cu niște cepșoară tocată sau cu frunze de pătrunjel. Nu vă pot povesti cât de aromată este!

Fiind o mâncare cu sos ea se potrivește bine cu galuștele nemțești de făină (Spätzle). A nu se confunda cu galuștele de griș care se mânâncă doar în supă –  rețeta aici.

Am mâncat un prânz fain de primăvara, împreuna cu prietenii, pe terasă, înconjurați de grădina inflorită. Ne-a plăcut mult această tocăniță de vită în sos de roșii cu usturoi. Carnea este fragedă iar sosul este aromat și foarte gustos.

Aici vedeți cum am făcut și o friptură înabușită de vită la cuptor. Delicioasă!



Merită să încerci și tu această rețetă de tocăniță de vită în sos de roșii cu usturoi rețeta dietetică fără prăjeală!

Aici găsiți mai multe rețete cu carne de vită, vițel, mânzat

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]