Acest tort cu cafea poate fi pregatit pentru zile onomastice, Paste, Craciun si in special de revelion deoarece ne va tine treji toata noaptea datorita compozitie de cafea. Respectati cele 4 ore in care se tine crema la rece.
Ingrediente tort de cafea
Mod preparare tort de cafea
Blat tort de cafea:Se bate spuma albusurile cu zaharul.Se sdauga apa, galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta impreuna cu cacaua.Se toarna totul intr-o forma tapetata si da la cuptor pentru 30-40 de minute.Se taie pe orizontala cand s-a racit.
Crema tort de cafea:Se pune pe foc mic frisca (350 ml) pentru 2-3 minute.Se adauga ciocolata (ciocolata cu cafea) si lasa pana se topeste (nu trebuie sa fiarba!).Cand s-a racorit, se adauga esenta de cafea.Se tine la rece minimum patru ore.Se insiropeaza blaturile cu cafea si se umple cu crema rece si frecata foarte bine, pana a devenit spumoasa.
Glazura tort de cafea:Se pune frisca (150ml) pe foc mic impreuna cu ciocolata (ciocolata neagra) si untulDupa ce s-a racit un pic, toarna glazura peste tort. Taie-l numai dupa ce s-a racit.