Nu sunt adeptul cremelor la rece si a blaturilor de tort cumparate insa cateodata ai nevoie si de asa ceva. Un prieten a venit pe la mine si m-a rugat sa-l invat si pe el cum sa fac un tort, un tort rapid pentru o aniversare de cuplu.Am stat m-am gandit, cand i-am spus de bain marie sau ca trebuie sa fie atent sa amestece cu telul cand se ingroasa crema, deja l-am pierdut.
Solutia a fost Dr Oetker, ca doar nu sunt degeaba Argesan, sa fac si putina publicitate :), asa ca i-am dat lista de cumparaturi, a venit cu produsele si l-am pus la treaba, cu putin ajutor, rezultatul a fost foarte bun.
Reteta de tort rapid este usor de preparat de catre oricine, blatul este deja taiat, cremele se prepara la rece, deci nu aveti nevoie de cat de un mixer si un compot de ce vreti voi, ananas, piersici, visine merge aproape orice.
Cu zeama de la compot plus putina apa si zahar insiroptai tortul, mare atentie aici, intotdeauna insiropati crescatori foile, mai putin pe cea de jos si cel mai mult pe cea de sus. Acest tort rapid cred ca este preparat destul de intens si de catre studentii din camine nu? ca doar e simplu si nu-ti trebuie compotor sau mai stiu eu ce dotare in bucatarie.
Ingrediente tort rapid si ieftin:
Mod preparare tort rapid si ieftin:
Desfaceti cutia de ananas si scurgeti zeama din compot intr-un bol. Adaugati in bol esenta de vanilie, zaharul vanilinat, o lingura de zahar si vreo 200 de ml de apa rece. Amestecati pana se dizolva zaharul.
Pregatiti cremele exact dupa instructiunile de pe ambalaj. Intr-un bol mare puneti continutul plicului, adaugati 150 ml lapte si amestecati usor cu mixerul pana se omogenizeaza si se intareste.
Adaugati apoi inca 100 ml de lapte si mixati din nou sa se incoporeze si acesta pana se intareste crema. Procedati astfel cu ambele creme.
Pregatiti glazura exact cum scrie pe amabalaj, insa in loc sa folositi apa, va recomand sa folositi lapte rece.
Dupa ce ati pregatit toate cremele incepe montajul tortului.
Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o cu zeama de la ananas.
Adaugati crema de ciocolata, intindeti bine si apoi adaugati a doua foaie.
Insiropati-o si pe aceasta ceva mai bine decat pe prima. Adaugati crema de vanilie si cate rondele de ananas pe care ar trebuie sa le presati putin sa intre in crema.
Puneti si foaia de deasupra pe care o insiropati foarte bine, peste care turnati glazura de ciocolata.
Sa nu faceti prapad in bucatarie puneti pe langa platoul de tort o folie de aluminiu, sau daca aveti gratar, puneti pe acesta platoul.
Lasati la frigider cel putin 2-3 ore.