Tort tradițional cu fructe de Crăciun cu 3 ingrediente
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Tort tradițional cu fructe de Crăciun cu 3 ingrediente


o bucată de prăjitură cu fructe de crăciun.

Vă prezentăm celebrul Tort de Crăciun cu 3 ingrediente (tort cu fructe) făcut din amestec de fructe, cafea cu gheață și făină auto-crescătoare!

O rețetă premiată, tradițională de prăjitură de Crăciun, care este atât de ușor de pregătit și este un răsfăț delicios în perioada sărbătorilor.

o bucată de tort cu fructe de crăciun pe o farfurie, cu restul de tort b=în fundalTort tradițional cu fructe de Crăciun cu 3 ingrediente0 (0)

Cuprins

  • Ce ai nevoie
  • Echipament necesar
  • Instrucțiuni pas cu pas
    • Pasul 1 – Pregătiți fructele
    • Pasul 2 – Amestecați făina și fructele
    • Pasul 3 – Coaceți tortul
  • Ce este fructele uscate amestecate?
  • Înlocuitori de cafea cu gheață
  • Adăugarea de alcool la prăjitura cu fructe de Crăciun
  • Depozitarea și servirea prăjiturii cu fructe
  • Coacerea prăjiturii cu fructe
    • Temperatură
    • Timp
    • Testarea dacă tortul este gătit
    • Ce să faci dacă prăjitura se rumenește prea mult
  • Întrebări frecvente

Toată lumea iubește o rețetă cu 3 ingrediente, nu!? Și acest tort de Crăciun cu 3 ingrediente este cea mai bună rețetă de tort de Crăciun!

Inițial a fost un CWA (Țară Asociația Femeilor) rețetă care a devenit faimoasă datorită simplității sale – fără tam-tam, doar trei ingrediente!

Dacă sunteți în căutarea unui tort bogat cu fructe (acesta este și un tort super umed!), atunci ați ajuns la locul potrivit. Să intrăm în spiritul sărbătorilor și să începem să coacem…

Căutați mai multe rețete dulci și simple de Crăciun?

Încercați prăjiturile mele de Crăciun, Classic Chocolate Rocky Road și White Christmas Slice, această rețetă este distractivă și delicioasă atât pentru copii, cât și pentru adulți. sarbatorile!

o prăjitură cu fructe cu o panglică aurie în jurul ei pe o tavă de sârmă de cupru.o prăjitură cu fructe cu o panglică aurie în jurul ei pe o tavă de sârmă de cupru.

Ce ai nevoie

Notă: Derulați la cardul cu rețete din partea de jos a postării pentru cantitățile de ingrediente și metoda completă detaliată!

Dacă nu crezi că poți face cea mai Uimitoare și ușoară rețetă de tort de Crăciun folosind doar 3 ingrediente, încearcă asta și îți promit că te vei răzgândi! Tot ce ai nevoie este:

amestecați fructe uscate, cafea cu gheață și făină auto-crescătoare pe o bancă - cele 3 ingrediente pentru un tort cu fructe.amestecați fructe uscate, cafea cu gheață și făină auto-crescătoare pe o bancă - cele 3 ingrediente pentru un tort cu fructe.

  • amestec de fructe uscate (vezi mai jos pentru detalii)
  • cafea cu gheață (sau un înlocuitor lichid – vezi mai jos pentru înlocuiri)
  • făină auto-crescătoare – sau fă-ți singură folosind făină simplă (faina universală), praf de copt și sare

Echipament necesar

Pentru a face acest tort ușor de Crăciun cu fructe, veți avea nevoie de:



  • bol mare de amestecare
  • linguriţă
  • Forma rotundă de tort de 23 cm (9 inchi), cu părțile laterale ale formei tapetate cu hârtie rezistentă.
  • cuptor

Instrucțiuni pas cu pas

Pasul 1 – Pregătiți fructele

Acest tort necesită ca fructele să fie înmuiate peste noapte, deci nu pot fi pregătite in ultimul moment!

Dar profunzimea aromei și umiditatea prăjiturii merită atât de mult timpul suplimentar de înmuiere.

Începeți să pregătiți acest amestec de tort de Crăciun cu trei ingrediente cu o zi înainte de coacere. Se amestecă fructele uscate și cafeaua cu gheață (sau un înlocuitor lichid) într-un castron sau un recipient mare și se pune la frigider peste noapte.

Acest lucru permite fructelor uscate să absoarbă lichidul și să devină plinuțe… ceea ce duce apoi la o prăjitură cu fructe frumoasă și umedă când sunt coapte.

o fotografie deasupra unui bol de fructe uscate amestecate și cafea cu gheață.o fotografie deasupra unui bol de fructe uscate amestecate și cafea cu gheață.

Pasul 2 – Amestecați făina și fructele

În ziua coacerii, amestecați prin făina auto-levantă și turnați aluatul de prăjitură în tava pregătită.

o fotografie deasupra capului a unui bol cu ​​făină auto-crescătoare adăugată la fructele uscate înmuiate.o fotografie deasupra capului a unui castron cu făină auto-crescătoare adăugată la fructele uscate înmuiate.

Pasul 3 – Coaceți tortul

Coaceți aproximativ 1 oră sau până când prăjitura se simte fermă la mijloc și o frigărui introdusă în centrul prăjiturii iese cu câteva firimituri umede pe ea.

o imagine de sus a unei prăjituri cu fructe negătite într-o tavă de copt.o imagine de sus a unei prăjituri cu fructe negătite într-o tavă de copt.

Ce este fructele uscate amestecate?

Fructele uscate amestecate pot fi cumpărate preambalate de la secțiunea de fructe uscate/nuci a oricărui supermarket major.

Îmi place să folosesc Sunbeam Mixed Fruit, care conține sultane (un tip de struguri), coacăze, stafide, coajă de portocală, coajă de lămâie și cireșe glace.

Cu toate acestea, puteți folosi absolut orice marca de fructe uscate amestecate doriți.

Dacă ai crescut mâncând (și nu-ți place) prăjitură tradițională de fructe cu fructe confiate (ceea ce este obișnuit în State), folosirea fructelor uscate va face toată diferența! În loc să guste procesat sau uscat, această prăjitură cu fructe este umedă și plină de aromă reală de fructe.



un bol de fructe uscate amestecate.un bol de fructe uscate amestecate.

Înlocuitori de cafea cu gheață

Pentru această rețetă, îmi place să folosesc cafea cu gheață cremoasă cumpărată din magazin, care este ușor îndulcită. Puteți folosi multe mărci diferite de cafea cu gheațăinclusiv Big M, Farmers Union, Dare, Ice Break, Starbucks, etc.

Vă rugăm să rețineți că pentru cele mai bune rezultate, vă recomand să utilizați cafea cu gheață cremoasă (nu cafea neagră cu gheață).

Sau înlocuiți cafeaua cu gheață cu:

  • suc de portocale, suc de mere sau suc de ananas
  • ceai negru
  • cafea
  • lapte de ciocolata

cafea cu gheață turnată într-un castron de fructe uscate amestecate.cafea cu gheață turnată într-un castron de fructe uscate amestecate.

Adăugarea de alcool la prăjitura cu fructe de Crăciun

Dacă doriți să adăugați alcool la rețeta de prăjitură cu fructe, iată care sunt tipurile care funcționează cel mai bine:

  • coniac
  • whisky
  • sherry
  • rom negru
  • lichior cu aromă de portocale
  • Cremă irlandeză Baileys (sau fă-ți propria ta!)
  • Kahlua
  • port

Pur și simplu înlocuiți 100 ml din lichidul ales (de exemplu, cafea cu gheață sau succe) cu 100 ml din alcoolul ales.

Depozitarea și servirea prăjiturii cu fructe

Această prăjitură cu fructe poate fi păstrată într-un loc răcoros până la o luna. Pentru depozitare, pur și simplu înfășurați-l în folie sau puneți-l în el un recipient etanș la temperatura camerei.

Se servește la temperatura camerei sau se încălzește și se servește cu un strop de smântână sau cremă (crema de coniac este și delicioasă).

o bucată de tort cu fructe cu tot tortul pe fundal.o bucată de tort cu fructe cu tot tortul pe fundal.

Coacerea prăjiturii cu fructe

Temperatură

Gătește celebrul nostru Tort de Crăciun cu 3 ingrediente la 160 de grade Celsius forțat de evantai (320 de grade Fahrenheit). Dacă utilizați un cuptor convențional (nu forțat de ventilator), creșteți temperatura la 175 de grade Celsius (350 de grade Fahrenheit).

Timp

Vă recomandăm să gătiți acest tort timp de aproximativ 1 oră. Cu toate acestea, deoarece cuptoarele variază, ar putea fi necesar să măriți timpul de gătire cu până la 30 de minute sau chiar mai mult.

Testarea dacă tortul este gătit

Prajitura este gatita daca mijlocul este ferm la atingere, iar o frigaruie introdusa in mijloc iese cu cateva firimituri umede.



Ce să faci dacă prăjitura se rumenește prea mult

Dacă prăjitura ta se rumenește prea repede, pur și simplu așezați o foaie de folie lejer deasupra și continuați coacerea.

o prăjitură cu fructe cu o panglică aurie în jurul ei pe o tavă de sârmă de cupruo prăjitură cu fructe cu o panglică aurie în jurul ei pe o tavă de sârmă de cupru

Întrebări frecvente

Se poate face acest tort cu faina fara gluten?

Da – mulți dintre cititorii noștri au făcut acest lucru cu succes folosind făină fără gluten.

Pot adăuga condimente suplimentare?

Absolut! Scorțișoara măcinată, nucșoara și amestecul de condimente sunt delicioase în această rețetă.
Pentru un plus de aromă, ați putea dori să adăugați și puțină coajă de lămâie sau de portocală.

Pot folosi această rețetă pentru a face prăjituri individuale mai mici?

Da, poți! Pentru a face o versiune mai mică sau prăjituri individuale, reduceți timpul de gătire în funcție de dimensiunea formelor de prăjitură sau brioșe.

Poți gusta cafeaua cu gheață din tort?

Deloc!

Pot adăuga nuci la această rețetă?

Da, poți! Și migdalele albite deasupra prăjiturii îi conferă un aspect tradițional.

Această rețetă poate fi făcută vegană?

Absolut – am avut o mulțime de cititori care au folosit cu succes lapte cu aromă pe bază de soia în această rețetă.

Pot acoperi acest tort cu glazura regala traditionala?

Da, absolut! Mulți dintre cititorii noștri au făcut acest lucru și au constatat că funcționează perfect! Alternativ, puteți folosi un strat de marțipan.

Tortul de Crăciun poate fi congelat?

Da! Pur și simplu înfășurați prăjitura complet răcită în folie de plastic și apoi două straturi de folie și congelați până la trei luni.

o furculiță de aur cu o bucată de tort de crăciun pe o farfurie.o furculiță de aur cu o bucată de tort de crăciun pe o farfurie.

VREI REȚETE ȘI MAI MAI DELICIOSE? Abonați-vă la newsletter-ul meu sau urmăriți-l pe Facebook sau Instagram. Și dacă îți place să coaceți, atunci vă rugăm să veniți și să vă alăturați grupului meu de gătit Facebook sau să vă abonați la canalul meu YouTube.



tort de crăciun cu 3 ingredientetort de crăciun cu 3 ingrediente

Celebrul tort de Crăciun cu 3 ingrediente

Vă prezentăm celebrul Tort de Crăciun cu 3 ingrediente (tort cu fructe) făcut din amestec de fructe, cafea cu gheață și făină auto-crescătoare! Premiat, super ușor și total delicios!


Pin

Curs: prăjituri

Bucătărie: Crăciun
Timp de pregătire: 5 minute

Timp de preparare: 1 oră

Timp de răcire: 1 zi

Timp total: 1 zi 1 oră

5 minute


Porții: 16 bucăți
Calorii: 143kcal

Ingrediente

Instrucţiuni

  1. Puneți fructele uscate amestecate într-un castron foarte mare. Adăugați cafeaua cu gheață (sau înlocuitorul lichid) și amestecați bine. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider peste noapte.
  2. Preîncălziți cuptorul la 160 de grade Celsius (forțat de ventilator). Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 23 cm si se da deoparte.
    Amestecați făina auto-levantă prin amestecul de fructe și turnați în tava pregătită. Coaceți aproximativ 1 oră (vezi note) sau până când prăjitura se simte fermă la mijloc și o frigărui introdusă iese cu câteva firimituri umede pe ea.

Note

NOTE DE RETETA
Fructe uscate amestecate – pot fi cumpărate preambalate de la secțiunea de fructe uscate/nuci a oricărui supermarket major. Îmi place să folosesc Sunbeam Mixed Fruit care conține sultane, coacăze, stafide, coajă de portocală, coajă de lămâie și cireșe glace.
Cafea cu gheață – Îmi place să folosesc o cafea cu gheață cumpărată din magazin care este ușor îndulcită pentru această rețetă. Există multe mărci diferite de cafea cu gheață pe care le puteți folosi, inclusiv: Big M, Farmers Union, Dare, Ice Break, Starbucks etc.
Inlocuitori de cafea cu gheata – daca preferi, poti inlocui cafeaua cu gheata cu: suc (portocale, mere, ananas etc), ceai negru, cafea sau lapte de ciocolata.
Adăugarea de alcool – un strop de alcool poate fi adăugat la amestec. Toate acestea funcționează bine: coniac, whisky, sherry, rom negru, lichior cu aromă de portocale, cremă irlandeză Baileys, Kahlua sau porto.
Timp de preparare – Această rețetă trebuie începută cu o zi înainte de coacere, deoarece fructele uscate trebuie să se înmoaie în lichid peste noapte.
Depozitarea prăjiturii – Această prăjitură poate fi păstrată până la 1 lună. Pentru depozitare, pur și simplu înfășurați în folie sau puneți într-un recipient ermetic la temperatura camerei.
Congelare – Pur și simplu înfășurați tortul complet răcit într-un strat de folie de plastic și apoi două straturi de folie și congelați până la 3 luni.
Servirea prăjiturii – Serviți la temperatura camerei sau încălziți-l și serviți cu un strop de smântână sau cremă (crema de coniac este și delicioasă).
Coacerea tortului – Gătiți la 160 de grade celsius forțat de ventilator (320 de grade Fahrenheit). Dacă utilizați un cuptor convențional (nu forțat cu ventilator), creșteți temperatura la 175 de grade Celsius (350 de grade Fahrenheit).
Timp de gătire – Timpul de gătire poate varia de la 1 oră până la aproape 2 ore, în funcție de cuptorul dvs. Prajitura este gatita daca mijlocul este ferm la atingere si iese o frigaruie introdusa in mijloc cu cateva firimituri umede pe ea.
Dacă prăjitura se rumenește prea mult – puneți o foaie de folie deasupra și continuați gătitul.

Nutriţie

Calorii: 143kcal | Carbohidrați: 31g | Proteină: 4g | Grăsime: 1g | Grasimi saturate: 1g | Sodiu: 4mg | Potasiu: 104mg | Fibră: 2g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 190IU | Vitamina C: 1.4mg | Calciu: 8mg | Fier: 0,5mg

?

ePoftă bună!

.

De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

ePoftă bună!

.

De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Sari direct la secțiune

Rețete populare
Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]