Varză de Bruxelles cu bacon și smântână – rețeta simplă și rapidă
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Varză de Bruxelles cu bacon și smântână – rețeta simplă și rapidă

Varză de Bruxelles cu bacon și smântână – rețeta simplă și rapidă: Aceste mici verze, cunoscute și sub denumirea de Rosenkohl în limba germană, sunt îndrăgite în Europa Centrală dar și la noi. Îmi aduc aminte de atmosfera caldă și plină de arome din bucătăria copilăriei mele, unde varza de Bruxelles juca un rol important în multe mese.

Vizita mea la piața locală mi-a reamintit de acele momente pline de bucurie, când bunicii aduceau aceste verze minunate. Imaginile colorate ale tulpinilor de varză de Bruxelles erau în concordanță cu frumusețea toamnei și mă inspirau să gătesc ceva special. Erau așa de multe opțiuni – sparanghel alb și verde, mangold, dovleci patison – fiecare așteptându-și rândul în rețetele tradiționale ale familiei noastre.

Fiecare cultură are felul său unic de a pregăti aceste legume. Englezii le adoră la masa de Crăciun, oferindu-le ca o garnitură perfectă pentru friptură. În schimb, nemții au un truc delicios: bacon și smântână. Încă mai simt aroma minunată și gustul inconfundabil al acestui preparat, așa cum îl pregăteam împreună cu bunica. Gustul lor subtil de varză, accentuat de sosul cremos și gustul intens de bacon, făcea ca varza de Bruxelles să fie cu adevărat specială.

Așa că am hotărât să pregătesc această rețetă într-o zi specială. Am ales ingredientele cu grijă de la piață și am început să gătesc. Tocmai acea combinație între tradiție și prospețimea sezonului a făcut din această rețetă un adevărat succes.

Pentru a încerca și voi această minunată rețetă, urmați indicațiile de mai jos. Veți obține aproximativ 4-6 porții delicioase, perfecte pentru a vă bucura de gustul toamnei.

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 20 minute



Timp Total: 50 minute

Ingrediente:

Cum se face varză de Bruxelles cu bacon și smântână – rețeta simplă și rapidă?

Ingrediente pentru mâncarea din verze de Bruxelles cu afumătură și smântână dulce

Am curățat verzele de foile ofilite, le-am spălat și le-am scurs. Am pregătit afumătura (bacon) și smântâna dulce pentru frișcă.

Cum se blanșează (opăresc) verzișoarele de Bruxelles?

Am pus la fiert 2 L de apă cu 2 lingurițe de sare. Când aceasta a început să clocotească am pus în ea verzele de Bruxelles și am cronometrat 10 minute din acel moment. Ele trebuie să fiarbă parțial, nu complet. Important este ca ele să nu-și schimbe culoarea verde în una spălăcită.

Până au fiert verzele, am pregătit un recipient mare cu apă rece și cu gheață (eu am pus pungă cu gheață). După trecerea celor 10 minute am scurs verzele de apa fierbinte și le-am clătit rapid cu apă rece, la robinet. Apoi le-am transferat în apa cu gheață care le răcește brusc. Acest proces de blanșare le păstrează culoarea frumoasă dar și textura plăcută.



Legumele blanșate se pot lăsa ore întregi în apa cu gheață. Eu au ținut varza de Bruxelles cca. 30 de minute. Dacă este cazul, schimbăm apa și gheața.

În final le-am scurs bine într-o strecurătoare.

Mod de preparare garnitură din verze mici de Bruxelles

Am ales o tigaie cu pereți mai înalți în care am pus la topit untul cu baconul tăiat în cubulețe. Am lucrat la foc mic și am avut grijă să nu ard untul!

Apoi am adăugat verzele mici și am amestecat totul, delicat, cu o lingură. Verzișoarele sunt fragile, așa că lucrăm cu grijă. Le-am lăsat doar cât să se încălzească, preț de câteva minute.



Am turnat peste ele smântâna dulce pentru frișcă și am așteptat ca sosul format să dea în clocot și să se îngroașe un pic. Am pus un pic de sare și am stins focul.

Servire varză de Bruxelles cu bacon și smântână – rețeta simplă și rapidă

Garnitura sau mâncarea din verze de Bruxelles este gata! Se servește fierbinte, imediat după ce a fost gătită. Mie îmi place să o presar cu un pic de coajă rasă de lămâie și să o stropesc cu un pic de zeamă de lămâie. Mi se pare că lămâia echilibrează foarte bine gustul și aroma preparatului final și mă duce cu gândul la clasicul sos olandez (hollandaise) – rețeta aici.

Noi am mâncat această garnitură împreună cu un mușchiuleț de porc la cuptor (rețeta aici).

Suntem siguri că veți testa această rețeta de varză de Bruxelles cu bacon și smântână și că veți fi încântați de ea!

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.



Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]