ZARGAN PRAJIT IN CRUSTA DE MALAI, CU MUJDEI SI MAMALIGA
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » ZARGAN PRAJIT IN CRUSTA DE MALAI, CU MUJDEI SI MAMALIGA5 (1)

Zargan prajit in crusta de malai cu mujdei si mamaliga – reteta foarte simpla si usoara, rapida de peste prajit in malai servit traditional cu mamaliga si mujdei.

Daca nu va este cunoscut inca acest peste il veti recunoaste dupa forma lunga, usor comprimata pe parti, iar falcile subtiri si alungite seamana cu un cioc de pasare. Unii il confunda cu pestele spada.

Sta la suprafata apei, atat in larg cat si aproape de tarm. Este un peste foarte gustos.

Zarganul are spatele de culoare gri-albastru iar burta argintie. ColIna si oasele au o culoare verde-turquoize.

Poate v-ati dat seama ca imi place pestele, atat pentru a-l gati, dar mai ales pentru a-l manca. V-am mai povestit cum trebuie sa reconoasteti un peste proaspat, atunci cand il cumparati, dar mai scriu si aici cele mai importante lucruri la care trebuie sa fiti atenti.

Daca nu va place sa curatati pestii, atunci puteti cere vanzatorului din magazine sa faca acest lucru. In anumite supermarketuri pretul pentru acest serviciu este modic, in timp ce altele o fac gratuit.

Vara aceasta am bazut bannere cu peste livrat acasa. Sunt convinsa ca le puteti cere sa ii curete.

zargan prajit in crusta de malai cu mujdei si mamaliga

Partea cea mai buna a pregatirii unui peste este ca se face in timp foarte scurt. In maxim 5-6 minute un peste mare gatit in tigaie ar trebui sa fie gata. Pestii mici se gatesc mai repede.

Pentru ca acesta sa nu se lipeasca de tigaie aveti grija sa incingeti bine uleiul in tigaie. Daca il gatiti prea mult carnea se va usca si se va rupe usor cand il scoateti din tigaie.



In general, cand carnea pestelui prajit devine opaca, atunci este gata.

Dar, la un peste intreg, imbracat in malai, nu veti vedea cum arata carnea, asa ca va ghidati dupa marimea lui. Cu cat este mai mic, cu atat il prajiti mai putin.

Pentru manevrarea lui puteti folosi o spatula lunga, flexibila.

Inainte de a pregati pestele este bine ca acesta sa stea la temperatura camerei macar 30 minute.

Va las mai jos si alte retete cu peste pe care veti dori sa le incercati:

Toata colectia de retete de peste o veti gasi in acest link.

zargan prajit in crusta de malai cu mujdei si mamaliga

Am mancat zarganul prajit in crusta de malai cu mamaliga si mujdei cu smantana si verdeata. Reteta mujdeiului o puteti citi daca apasati aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru zargan prajit in crusta de malai cu mujdei si mamaliga:

Ingrediente:



1 kg zargan mic

100 g malai

20 g faina

sare

700 ml ulei

Pentru mujdei cu patrunjel

8-10 catei usturoi

1/4 lingurita sare

50 ml ulei masline (pentru mujdei) + 1 lingura (langa patrunjel)

1-2 linguri apa minerala



100 g smantana

1/2 legatura patrunjel

1 lingura suc lamaie

Mamaliga:

250-280 g malai

1 l apa

sare

PREPARARE:

Am curatat pestele (am scos intestinele), l-am spalat, apoi am indepartat capetele.

L-am lasat sa astepte cat timp am pregatit mujdeiul.



zargan prajit in malai cu mujdei si mamaliguta 1 zargan prajit in malai cu mujdei si mamaliguta 2

Pentru aceasta reteta am pregatit un mujdei special, cu smantana si verdeata.

Am curatat usturoiul de coaja, l-am dat prin presa, am adaugat sare si foarte putin ulei, in fir subtire.

Am frecat usturoiul cu sare si ulei ca pentru maioneza. La final amestecul s-a emulsifiat transformandu-se intr-o crema.

Am adaugat 1 lingura apa minerala si smantana. Daca vreti o consistenta mai lichida mai puteti adauga 1 lingura de apa minerala, amestecand energic.

Cu ajutorul unui robot am maruntit patrunjelul. In bolul robotului am adaugat 1 lingura suc lamaie si o lingura de ulei. Am amestecat verdeata cu usturoiul frecat.

mujdei de usturoi cu smantana si patrunjel mujdei de usturoi cu smantana si patrunjel diva in bucatarie

Am pus intre timp si apa cu sare pentru mamaliga pe foc. Cand s-a apropiat de temperatura de fierbere am pus putin malai,restul l-am adaugat cand a inceput sa clocoteasca.

Am amestecat cu un tel pentru a nu obtine cocoloase. Daca vreti o mamaliga mai tare puneti mai mult malai (300-320 g), dar depinde si de tipul de malai folosit.

mamaliga cu branza si smantana diva in bucatarie mamaliga cu branza si smantana diva in bucatarie



Am frecat zarganul cu putina sare atat la exterior, cat si la interior. L-am tavalit prin malaiul amestecat cu faina si l-am prajit in ulei incins pana s-a rumenit uniform pe ambele parti.

Timpul de prajire al acestui peste foarte subtire este de 4 minute. Daca il prajiti mai mult acesta se va usca.

zargan prajit in malai cu mujdei si mamaliguta 3 zargan prajit in malai cu mujdei si mamaliguta 4

L-am mancat imediat cu mamaliga calda si mujdei cu smantana si verdeata. Iata si colIna vertebrala a acestuia de o culoare verde – albastru.

Este unicul peste din Marea Neagra cu oase de acesta culoare. Si este tare bun!

zargan prajit in malai cu mujdei si mamaliguta 5

Nu a ramas nimic dintr-un kilogram de peste. L-am mancat cu ai mei, cu mare pofta.

Multumim, Corina si Dorin pentru ca v-ati gandit la noi cand ati cumparat acest peste!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasesti si pe



Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]