Chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză – rețeta de pâinici spiralate sau melcișori
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză – rețeta de pâinici spiralate sau melcișori5 (1)

Chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză – rețeta de pâinici spiralate sau melcișori. Chifle „trandafir” cu umplutură de cașcaval, mozzarella, ceapă și usturoi verde. Cum se fac cele mai pufoase pâinici de casă? Rețete de pâine de casă. Rețete cu verdețuri de primăvară (ceapă verde, leurdă, usturoi verde).

Sunt mare amatoare de ceapă și usturoi verde și am vrut să profit la maximum de ele. Le mâncăm și crude (sub formă de salate sau mujdei) dar le folosesc și la gătit sau la copturi. De data aceasta am făcut niște chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi sau leurdă și umplutură de brânză (mozzarella și cheddar) și cremă de unt cu parmezan ras. Le-am dat formă spiralată de melcișori sau trandafiri și tare faine au ieșit! Niște pâinici pufoase care se desprind ușor unele de altele (pull apart buns) și care se pot servi calde sau reci.

Pâinicile cu cozi de ceapă verde au crustă de brânză gratinată și miez moale, extra pufos. Brânzeturile se topesc în timpul coacerii și apoi se întind în fire lungi.

Am adaptat rețeta de succes a pâinicilor arăbești cu lapte (vezi aici) prin adăugarea unei cantități ceva mai mari de făină. Am avut nevoie de un aluat mai dens care să poată susține umplutura generoasă de mozzarella, cheddar, cremă de unt cu parmezan și cozi de ceapă și usturoi verde.

Din cantitățile de mai jos rezultă 12 chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânzeturi coapte în tavă rotundă cu diametrul de 28 cm. Puteți alege și tăvi rectangulare cu suprafață similară (de cca. 615 cmp): 30×20 cm sau 25×25 cm etc.

Chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză – rețeta de pâinici spiralate sau melcișori

Timp de preparare: 90 minute



Timp de gatire: 25 minute

Timp Total: 1 ora 55 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac aceste chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză – rețeta de pâinici spiralate sau melcișori?

Aluat pentru melcișori sau chifle pufoase cu ceapă verde, usturoi și cașcaval sau mozzarella

Am pus făina într-un castron și am creat o adâncitură în mijlocul ei. Am turnat laptele călduț și am adăugat zahărul și drojdia. Am lăsat totul nemișcat 10 minute ca să se activeze drojdia uscată. Apoi am pus oul, untul moale și sarea. Sarea se pune la marginea bolului pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.

Am frământat cu mâna un aluat moale pe care l-am scos pe blatul de lucru ușor înfăinat. Am mai frământat aluatul vreo 5 minute sau până ce a devenit nelipicios, semn că s-a dezvoltat parțial rețeaua de gluten din făină.

Am dat aluatului formă de bilă și l-am pus la dospit într-un castron uns cu puțin ulei. I-am uns ușor și suprafața după care l-am acoperit cu folie de plastic și l-am lăsat la dospit cca. o oră sau până ce și-a dublat volumul. Tare fain a crescut! E moale și umflat ca o pernă!

Umplutură pentru chifle răsucite cu mozzarella, cheddar, cozi de ceapă verde și usturoi

Între timp m-am ocupat de umplutura acestor chifle cu cozi de ceapă verde. Am pregătit brânzeturile (mozzarella tare, brânza Cheddar, parmezanul ras), untul și cozile de ceapă verde și usturoi. Puteți face propriul mix de brânzeturi tari din diverse tipuri de cașcaval simplu sau afumat, cu chimen, cu paprika etc.



Am dat brânzeturile tari pe răzătoarea mare și am tocat cozile de ceapă și usturoi. Dacă aveți leurdă o puteți folosi în locul usturoiului verde.

Într-un mic castron am amestecat untul moale cu parmezanul ras. Am adăugat o priză bună de sare deoarece aluatul nu este foarte sărat.

Preparare melcișori pufoși cu umplutură de brânzeturi, cozi de ceapă verde și usturoi

Am scos aluatul din bol pe blatul de lucru ușor uns cu ulei.

Am întins aluatul sub forma unei foi de cca. 50×20 cm. Am distribuit crema de unt cu parmezan în mici grămăjoare după care am întins-o cu o spatulă astfel încât să acopere toată foaia. Peste cremă am presărat cozile de ceapă și usturoi verde.

Am păstrat câte o lingură de mozzarella și cheddar pentru decor. Am presărat restul de brânză rasă peste aluat.



Am rulat cu grijă foaia de aluat și am obținut un sul.

Am tăiat rulada în 12 bucăți. Cel mai simplu e să o tăiem în 2, apoi încă o dată în 2 (obținem 4 bucăți). În final tăiem fiecare bucată în 3.

Am ales o tavă rotundă cu diametrul de cca. 28 cm (poate fi si dreptunghiulară) așternută cu hârtie de copt. Am aranjat în ea cele 12 chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză. La început au spațiu liber între ele. Am acoperit tava cu folie de plastic și am lăsat pâinicila la dospit 30 de minute. Între timp am încins cuptorul la 175 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz.

Iată cât de fain au crescut melcișorii cu brânză! Aproape că au umplut tava!

Am bătut un ou cu puțină sare și am pensulat cu el chiflele (la suprafață și pe margini). Am presărat melcișorii cu restul de brânză rasă și am dat tava la cuptor.



Coacere și servire chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânză – rețeta de pâinici spiralate sau melcișori

Am copt chiflele 22-25 de minute la 175 C (cuptor preîncins). La jumătatea timpului am întors tava ca să se rumenească uniform. Tare bine miroase în bucătărie! Sunt arome de ceapă, usturoi și cașcaval gratinat. Crusta pâinicilor s-a rumenit tare fain!

Am scos imediat pâinicile fierbinți pe un grilaj și am tras hârtia de copt de sub ele. Au nevoie de aer pentru a se răcori un pic. Dacă le lăsăm în tavă se vor umezi (se formează condens).

După vreo 15 minute putem „ataca” minunatele chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi și brânzeturi. Pâinicile pull apart se desprind cu ușurință unele de altele și sunt gustoase calde dar și după răcirea completă.

Cât de fain arată miezul lor! O nebunie! Mozzarella și cheddar-ul s-au topit și acum se întind în fire iar miezul se desface în caiere, pale sau fuioare! Sunt exact genul de gustare caldă de savurat cu familia sau prietenii la o cină faină!

Dintr-un aluat similar (ceva mai moale) am făcut mai demult chifle pull apart unse cu unt topit amestecat cu usturoi și pătrunjel verde – rețeta aici.



Din același aluat se pot face aceste delicioase bread sticks sau batoane pufoase cu crustă de parmezan și usturoi – rețeta aici. Și acestea se desfac în fâșii, tip pull apart.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu aceste delicioase chifle cu cozi de ceapă verde, usturoi sau leurdă și umplutură de brânzeturi și sunt sigură că le veți testa în curând!

Aici găsiți mai multe rețete cu verdețuri de primăvară (ceapă verde, leurdă, spanac, usturoi verde, salată verde, ștevie, lobodă etc). 

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]