Ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill5 (1)

Ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill. Rețeta de ficăței în bacon sau kaiser cu ceapă pe bețe de frigărui. Mini rulade de ficat de pui la grătar sau la tigaie. Rețete cu ficăței de pui. Rețete la grătar.

Acești ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sunt pur și simplu delicioși! Crustă rumenă și aromată și miez moale, fraged. Învelișul de bacon protejează ficatul împotriva uscării în timpul prăjirii și îi și conferă o aromă aparte.

Sunt mare amatoare de ficăței de pui și-mi place să-i prepar în multe moduri: simpli, sotați la tigaie, căliți cu ceapă multă, gătiți la cuptor, prăjiți în aluat cu bere sau transformați în pate extrafin de ficat. Am să vă las la finalul articolului toate aceste minunate rețete cu ficat de pui.

Am făcut recent niște ficăței în bacon dar copți la cuptor – rețeta aici. Este o variantă bună pentru sezonul rece.

Vara însă îmi place să încing grătarul (fie el electric sau cu jar de cărbuni) și să prăjesc pe el tot felul de ingrediente: cărnuri de pui, porc sau vită, pește (somon, păstrăv etc) dar și multe legume (ciuperci, vinete, ceapă, dovlecei, sparanghel, ardei etc). Aroma dată de prăjirea pe grătar este inconfundabilă și contribuie din plin la savoarea acestor preparate.

M-am tot gândit cum să adaptez rețeta de mai sus a ficățeilor de pui înveliți în bacon astfel încât să-i pot prăji la grătar și cea ma bună variantă a fost cea a frigăruilor duble (cu 2 bețe se fixează mai bine preparatele).

Care sunt secretele ficățeilor de pui fragezi și suculenți?

Regula de bază: ficatul NU se sărează înainte de gătire! Sarea scoate apa din țesuturi și le întărește. A doua regulă: ficatul NU se gătește mult! Fie că vorbim despre ficat de vițel sau porc ori despre ficățeii de pui, nu trebuie să exagerăm cu prăjirea lor. Trebuie însă să ținem cont de temperaturile de siguranță corespunzătoare fiecărui tip de carne și care, în cazul ficatului de pui, sunt în jurul a 70 C (temperatura la care se distruge salmonella). Deci nu nenorocim ficățeii și nu-i facem scrum pe grătar sau în tigaie. Este foarte ușor să ruinezi un preparat cu ficat prin gătire exagerată. El va deveni tare, sfărâmicios (înecăcios) și amar.

Priviți cât de fragezi și faini sunt ficățeii aceștia în secțiune!

Pentru un gust plăcut ficățeii de pui se pot marina rapid cu un ulei aromatizat cu piper, usturoi sau ierburi aromatice (fără sare!). Baconul în care i-am învelit a fost unul ușor afumat dar puteți alege și versiuni crud-uscate neafumate. Pentru un plus de savoare am introdus și bucățele de ceapă verde în interiorul acestor mini rulade.

Din cantitățile de mai jos rezultă 2 frigărui cu ficăței de pui înveliți în bacon. Pe fiecare băț am pus câte 4 bucăți dar ne-am săturat bine de tot cu câte o frigăruie/persoană și ne-a rămas și pentru cină. Puteți multiplica oricând rețeta în funcție de numărul de persoane prezente la masă.

Ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 12 minute

Timp Total: 22 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill?

Cum se marinează ficatul de pui?

Am avut cam 500 g de ficăței de pui pe care i-am scurs bine de tot într-o strecurătoare. Din jumătate am făcut aceste frigărui.

Am mutat ficățeii într-un bol și i-am asezonat cu piper negru proaspăt măcinat și cu usturoi granulat (fără sare). I-am stropit cu ulei și i-am amestecat delicat cu mâinile. I-am lăsat la marinat 30 de minute pe masa de bucătărie.

Cum se fac miniruladele de ficăței de pui în bacon?

Între timp am pregătit ceapa verde și feliile de bacon. Am tăiat ceapa în batoane un pic mai lungi decât lățimea feliilor de bacon.

Pe fiecare felie de bacon am pus câte un ficat de pui și 1-2 batoane de ceapă verde. Dacă ficatul este separat complet în cei 2 lobi atunci se pun ambii.

Am rulat strâns și am continuat similar cu restul. Mi-au ieșit 8 asemenea rulade.

Am însirat câte 4 minirulade de ficat cu bacon pe câte 2 frigărui (ca să nu se învârtă în jurul axului) și am asezonat cu piper negru proaspăt macinat.

Cum se prăjesc frigăruile cu ficăței de pui înveliți în bacon la grătar sau în tigaie tip grill?

Am uns frigăruile cu puțin ulei aplicat cu pensula. Am încins grătarul (al meu e unul electric) și i-am uns ușor barele cu ulei. Dacă prăjiți pe un grătar cu cărbuni va trebui să aveți un jar potolit, nu foarte puternic. În varianta de prăjire la tigaie tip grill aceasta nu trebuie unsă ci doar încinsă bine. Ca să lucrați mai ușor în tigaie ar fi bine să scurtați bețele de frigăruie.



Am așezat cu grijă frigăruile și le-am prăjit până s-au rumenit frumos. La mine a durat 12 minute și le-am întors de 3 ori, ungându-le ușor cu ulei la fiecare întoarcere. În dreapta lor vedeți și o frigăruie cu bucățele de ardei gras colorat.

Servire ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill

Cât de bine miros aceste frigărui cu ficăței de pui! Excelent! Ruladele sunt rumene și apetisante, ficățeii sunt bine pătrunși dar moi și fragezi. Înainte de servire am presărat frigăruile cu fulgi de sare (sau sare grunjoasă) și cepșoară tocată (chives, Schnittlauch, ciboulette). Țineți cont de faptul că și baconul este de multe ori destul de sărat.

Am făcut rapid un sos din iaurt grecesc cu sare, piper, pătrunjel verde tocat și puțin usturoi. Merge la fix cu acești ficăței și cu ardeii copți pe frigăruie.

Lângă ei merge bine o pâine proaspătă sau chiar niște cartofi noi prăjiți la cuptor – rețeta aici.

Tare bune au fost frigăruile acestea! Adevărul e că ficățeii sunt foarte sățioși și am lăsat câte unul și pentru cină. Au fost delicioși și reci!

V-am promis în introducere mai multe rețete cu ficăței de pui:



  • ficăței de pui ceapă – rețeta clasică – aici
  • ficăței la cuptor cu vin și roșii – aici
  • ficăței la cuptor cu legume și usturoi – aici
  • pate franțuzesc extrafin de pui – aici

Pe restul (10 rețete) le găsiți aici.

Sper că v-am făcut poftă cu aceste frigărui din ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sau la tigaie grill și că le veți testa în curând

Aici găsiți mai multe rețete pentru grătar.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]